Wat zei de buitenlandse pers over NED-AUS (Heren)?

Voor het eerst in 44 jaar strijdt Australië niet mee om de Olympische medailles. De Oranje Heren waren gisternacht te sterk voor de wereldkampioen. Het werd 4-0 door doelpunten van Billy Bakker, Bob de Voogd, Valentin Verga en Mink van der Weerden. Hieronder een greep uit de berichtgeving van de buitenlandse pers en tweets over de wedstrijd.

Hockey.org.au

“Heartbreak as Aussie men out of medal running. Netherlands defeat Aus 4 – nil”hockey.org.au

De Australische variant van hockey.nlhockey.org.au – spreekt van een gebroken hart nu de Kookaburras voortijdig zijn uitgeschakeld. Volgens de website hebben de Aussies er alles aan gedaan, maar was Nederland simpelweg de betere ploeg.

Ook de fans uiten hun teleurstelling op Twitter.

https://twitter.com/katebonner1/status/764952551842209792

Indianexpress.com

“Netherlands crush Australia, Gold-medal favorite Australia will not medal in Olympic men’s field hockey for the first time in 28 years after losing to the Netherlands” – Indianexpress.com

The Indian Express, een Indiaas dagblad, schrijft dat de Aussies het meest gevreesde team van de Olympische Spelen waren, maar dat het op wraak voor de verloren WK-finale zinnende Nederland al binnen 49 seconden de verlossing kreeg waar het naar op zoek was. Het resulteerde in de grootste Oranje-overwinning op Australië in 14 jaar.

The Guardian

“Australian disappointment in hockey”The Guardian

‘Superieur’ en een ‘perfecte start’ noemde het Britse dagblad The Guardian het optreden van de Oranje Heren. ‘Het lukte de Aussies nooit voet aan de grond te krijgen tegen Nederland’, gaat de krant verder. ‘Met de nederlaag komt er een einde aan de imposante reeks van 6 opeenvolgende olympische medailles.’

The Sydney Morning Herald

“Talk about a beaten favourite. The Netherlands lapped world No.1 Australia 4-0 to send them home early after a nightmare Olympic quarter-final for the Kookaburras”The Sydney Morning Herald

‘Over een verslagen favoriet gesproken’, kopt het dagblad The Sydney Morning Herald. ‘Nederland overklast Australië en stuurt de nummer 1 van de wereld na een nachtmerrie van een olympische kwartfinale naar huis.’ De Sydneyse krant vraagt zich af hoe de Kookaburras op het wereldtoneel zo domineren, maar in de Olympische Spelen altijd te kort lijken te komen. Ook weten ze te melden dat de positie van bondscoach Graham Reid onder druk staat door de vroege uitschakeling.

Jamie Dwyer

Op Twitter ging het met name over Jamie Dwyer – de ster die al voor het toernooi had aangekondigd dat de Spelen in Rio zijn laatste kunstje zouden worden.


Wat vind jij? Praat mee...