Wedstrijdupdates HWL (H) UITSLAG: Nederland – Schotland: 3-0

Oranje heeft ook de tweede poulewedstrijd gewonnen op de halve finaleronde van de HWL in Londen. Schotland werd met 3-0 verslagen dankzij goals van Robbert Kemperman, Mink van der Weerden en Valentin Verga. De eerste wedstrijd werd ook gewonnen, met 4-0 van Pakistan.

’60 Einde wedstrijd. Oranje wint met 3-0 van Schotland!

’60 Strafbal voor Oranje. Schotland vraagt een videoreferral aan. Aanvoerder Bakker werd gehinderd bij een backhandschot. Toch geen strafbal oordeelt de videoscheidsrechter.

’57 Valentin Verga schiet de bal met zijn backhand hard op de keeper.

’50 GOAL!! Valentin Verga scoort na een assist van Robbert Kemperman. 3-0!

’49 Aanvaller Bjorn Kellerman schiet uit de draai tegen het zijnet. Blijft 2-0.

’46 Laatste kwart is begonnen. De Schotse fans zijn luidruchtig, blijven zingen en geloven in hun team. Mooi om te zien.

Derde kwart

’45 Einde derde kwart. Oranje staat dankzij de rake sleep van Van der Weerden op een 2-0 voorsprong.

’45 Vijfde strafcorner voor Oranje. De sleep van Van der Weerden wordt geblokt.

’43 Levensgrote kans voor Alan Forsyth, die na een foute pass van Sander Baart 1 op 1 staat tegenover Sam van der Ven, maar over de bal heen maait. Daar komt het Nederlands Elftal heel goed weg.

’42 Geen grote kans voor Schotland. De bal zeilt hard door de cirkel. De Schot Kenny Bain kan er zijn stick niet tegenaan krijgen. De Schotse fans veren even op.

35′ GOAL!! Mink van der Weerden scoort de 2-0! Een harde sleep rechts in het net.

’35 Het is weer Jonas de Geus – pas 19 – die de vierde Nederlandse strafcorner haalt.

’33 Jonas de Geus haalt de derde Nederlandse strafcorner met een individuele actie. Van der Weerden pusht hard rechts naast het goal.

’31 Derde kwart is begonnen.

2e kwart

’30 Einde tweede kwart. Oranje leidt met 1-0, maar die marge is laag gezien de dominantie van het Nederlands elftal. De Schotse muur doorbreken is nog niet zo makkelijk.

’25 Jonas de Geus had kunnen en misschien wel moeten scoren van dichtbij, na een assist van Valentin Verga, maar tikt de bal over.

’24 Oranje controleert de wedstrijd. Schotland is sinds hun eerste strafcorner niet meer gevaarlijk geweest.

’18 Floris Wortelboer haalt de tweede strafcorner voor Oranje. De harde sleep van Van der Weerden wordt wederom met de handschoen gered door de Schotse keeper Alexander Thomas.

’17 Jonas de Geus slaat een backhand over het Schotse doel.

1e kwart

’15 GOAL!! Net voor het einde van het eerste kwart scoort Robbert Kemperman van dichtbij de 1-0, na een voorzet van Tristan Algera.

’13 Mooie actie van middenvelder Jonas de Geus wordt net niet tot strafcorner gepromoveerd door Thijs van Dam. Het staat nog steeds 0-0. Weinig kansen voor Oranje behalve de strafcorner van Algera.

‘7 Spits Mirco Pruyser haalt de eerste Nederlandse strafcorner. De inzet van Tristan Algera (Mink van der Weerden stond niet in het veld) wordt gered met de handschoen.

‘5 Het stadion hier is redelijk goed gevuld. Veel enthousiaste Schotten die luidruchtig hun helden aanmoedigen.

‘3 Schotland krijgt de eerste strafcorner. Sam van der Ven, die deze wedstrijd dus begint in plaats van Pirmin Blaak, stopt de sleepcorner.

‘2  Al binnen twee minuten komt Mirco Pruyser op de plek van Bob de Voogd. Jonas de Geus staat ook al klaar om in te vallen. Met deze hitte is veel doorwisselen een must.

1’ Er is afgeslagen bij Nederland-Schotland.

Oranje voor de wedstrijd tegen Schotland. Foto: Frank Uijlenbroek

18:45: (lokale tijd Londen 17:45) Het is heel zonnig in Londen. De thermometer slaat hier uit naar 32 graden, op dit moment. Het zal iets afkoelen de komende uren, maar het zal een fysiek zware wedstrijd worden voor Oranje tegen de fysiek sterke Schotten. Oranje won onlangs in Amstelveen wel twee keer een oefenwedstrijd van de Schotten, die gisteren met 4-1 van India verloren.

 


1 Reactie

  1. kussxfam

    Heeft Nederland ook een variant in de corner? Ik heb tot nu toe alleen maar sleeppush gezien


Wat vind jij? Praat mee...