Wedstrijdupdates: Halve finale Nederland – Engeland UITSLAG: 2-0

Het Nederlands elftal heeft de finale bereikt van de Hockey World League in Londen. Thuisploeg Engeland werd in een serieuze test met 2-0 verslagen. Mirco Pruyser en Bjorn Kellerman waren de doelpuntenmakers in een wedstrijd waarin Engeland serieuze tegenstand bood, maar weinig kansen kon creëren.

Einde wedstrijd! Oranje wint met 2-0 van Engeland en bereikt de finale van de HWL.

’57 Nog minder dan drie minuten te spelen. Engeland heeft de keeper gewisseld en speelt met elf veldspelers.

’48 GOAL! Bjorn Kellerman schiet heel netjes de 2-0 binnen. 

Q4 is begonnen.

Einde Q3.

’45 GOAL! Pruyser tikt net voor de doellijn de backhand van Verga binnen. 1-0 voor Nederland. Schitterend gedaan. De zesde van Pruyser, die de Nederlandse topscorer is van het toernooi.

’45 Mirco Pruyser met een mooie actie, na hoge bal van Valentin Verga.

’42 Thijs van Dam krijgt bij een counter de bal van Kellerman. Maar zijn backhand wordt gered door keeper Pinner.

’35 Bij een counter via Thijs van Dam komt de bal bij Sander de Wijn, die de vijfde Nederlandse strafcorner forceert. Van der Weerden pusht hard over.

’31 Er is afgeslagen door Engeland voor Q3.

Einde Q2. De twee teams gaan naar binnen. Het is 0-0, maar er gebeurt veel. Het voelt als een eerste serieuze test voor Oranje. Nederland wist vier strafcorners niet te benutten in de eerste helft.

’30 Na balverlies van verdediger Sander de Wijn volgt een counter van Engeland via de handige Phil Roper, die uiteindelijk tegen de zijplank schiet.

’28 Blaak moet nu toch voor de tweede keer in actie komen deze wedstrijd. Hij redt goed op een Engelse backhand.

’27 Nederland is na een wat stroeve start nu de betere ploeg hier in Londen. De Engelsen zijn nog niet gevaarlijk geweest bij keeper Blaak.

’22 De goed spelende Bjorn Kellerman haalt de derde strafcorner voor Oranje. Goede lage redding van de keeper Pinner. Maar nu de vierde strafcorner voor Oranje. Pinner redt nu met de handschoen.

’22 Twee keer is Oranje bijna gevaarlijk in de cirkel. Via Kellerman en Pruyser.

’21 Het spel golft op en neer. Vooral veel actie tussen de twee 23-meterlijnen. De cirkel wordt door goed verdedigen weinig bereikt.

’16 De actieve aanvaller Jorrit Croon probeert de cirkel te bereiken, maar wordt gestuit door de fysiek sterke Engelse verdedigers.

Q2 is begonnen.

Einde Q1. Nederland heeft twee strafcorners mogen pushen. Engeland ziet er op dit moment uit als een stugge tegenstander voor Oranje. Mooie test zo in de halve finale voor het Nederlands elftal.

’13 Goede assist van Thijs van Dam op Jorrit Croon. De belandt bij Pruyser die de eerste strafcorner forceert. Eerste corner gestuit door Engelse uitloper Liam Sanford. Nog een strafcorner. Harde sleep Mink van der Weerden, gestopt op de lijn door de lijnstopper.

’11 Na mooie individuele actie met een fraai wippertje over een Engelse stick vuurt verdediger Glenn Schuurman als eerste Nederlander op het Engelse goal van George Pinner. De flats van Schuurman wordt gestopt.

‘9 Oranje laat Engeland opbouwen en wacht op de middenlijn.

‘6 De tribunes zijn goed gevuld hier in het Lee Valley and Hockey Tennis Centre. Kan een voordeel zijn voor de thuisspelende Engelsen. Oranje de eerste zeven minuten nog niet gevaarlijk geweest in de Engelse cirkel.

‘2 Keeper Pirmin Blaak voor de eerste keer in actie na Engelse inzet.

‘1 We zijn begonnen. Mirco Pruyser heeft afgeslagen!

De opstelling van Oranje: Pirmin Blaak, Sander Baart, Sander de Wijn, Glenn Schuurman, Mink van der Weerden, Valentin Verga, Billy Bakker, Robbert Kemperman, Thijs van Dam, Bjorn Kellerman, Mirco Pruyser.

Wissels: Sam van der Ven (K), Tristan Algera, Jonas de Geus, Jorrit Croon, Bob de Voogd, Thierry Brinkman, Floris Wortelboer.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...