WK-nieuws #9: Voor wie moet India nu juichen?

Alle ogen in de hockeywereld zijn op dit moment gericht op Bhubaneswar. In de Indiase stad wordt tot en met 16 december de 14de editie van het WK afgewerkt. In het WK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media.

Voor wie juicht India nu?

Wat was het een kwartfinale. In de hol van de leeuw waren het de Oranje Heren die met 2-1 gastland India versloegen. Het Kalinga Stadion in Bhubaneswar zat vol met juichende Indiërs. De fans deden hun best en schreeuwden hun ploeg naar de overwinning, maar dat bleek helaas niet genoeg. De grote vraag is nu: voor welke van de overgebleven vier landen gaan de fans van India nu juichen? Wij hopen voor Nederland, want wat was het bijzonder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

💔

Een bericht gedeeld door Hockey India (@hockeyindia) op

België voor het eerst naar halve finale in het WK

Voor het eerst in de geschiedenis lukte het België om zich te plaatsen voor de halve finale. De Red Lions wonnen donderdagmiddag met 2-1 van Duitsland. Ze treffen zaterdagmiddag tijdens de halve finale Engeland. De ploeg die olympisch kampioen Argentinië uitschakelde. De eerste halve finale begint om 11.30 uur en is live te volgen via hockey.nl. De wedstrijd tussen Nederland en Australië begint om 14.00 uur en is te volgen via NPO1 en NOS.nl.

De strafcorner variant

Populair dit WK: de variant bij de strafcorner. Hoewel Nederland nog redelijk trouw blijft aan de directe sleeppush, variëren andere landen er op los. Australië besloot hun ingestudeerde variant dan ook maar vast te spelen in de kwartfinale tegen Frankrijk en scoorde zo de 3-0 tegen de ploeg. Opletten geblazen dus voor Nederland. Zaterdag om 14.00 uur speelt Oranje de halve finale tegen Australië.

Blaak

Pirmin Blaak werd na het duel geïnterviewd door de Indische pers. ‘Het lag zo dicht bij elkaar. Het was fantastisch om te spelen in dit stadion met deze sfeer.’ De keeper was pas overtuigd van een overwinning toen India in het laatste kwart tien minuten met een man minder stond.


1 Reactie

  1. vostammer

    Waarom zijn er geen Nederlandse fans? (Op een handjevol ouders na). Bij andere b-sporten als handbal en volleybal zie je altijd een oranje blok op de tribunes , waar ook ter wereld.


Wat vind jij? Praat mee...