Zelfverzekerde Billy en Mink ontspannen naar kwartfinale

Billy Bakker en Mink van der Weerden hielden met de Oranje Heren aan de poulefase van de Olympische Spelen een goed gevoel over. Op de rustdag, daags voor de kwartfinale tegen Australië, kijkt het tweetal ontspannen en met vertrouwen vooruit.

Australië

‘Misschien is Australië toch wel een droomtegenstander eigenlijk. Ik heb er wel zin in, je kan ze meteen uitschakelen. Moet ook zeggen dat ik niet echt onder de indruk van ze ben dit toernooi, alhoewel ik natuurlijk wel veel respect heb voor wat ze altijd hebben laten zien’, laat Billy Bakker weten. Ook Van der Weerden vreest het treffen met de Kookaburras niet: ‘Er hangt een goede sfeer en we maken goede stappen. In een kwartfinale van de Olympische Spelen is niks makkelijk. We moeten ons niet te druk maken om wie, wat, wanneer. Het is een kwartfinale en die moet je gewoon winnen.’

Tafeltennis, trainen en sport kijken

Ter voorbereiding op die o zo belangrijke wedstrijd tegen de nummer 1 van de wereld hadden de Oranjemannen zaterdag een rustdag. Een rustdag waarop werd getraind, getafeltennist en waarop de heren zoals eigenlijk iedere dag dit toernooi, voor de buis naar andere sporten keken.

‘De training zal bestaan uit wat herstelwerk en lekker wat ritme opdoen op de corner. We gaan ook de shootouts trainen, want vanaf morgen is dat ook onderdeel van de wedstrijden. En verder natuurlijk wat sport kijken. Op een intern kanaal zonder commentaar en meningen, gewoon puur de sport. Dat is ook wel eens lekker’, licht Van der Weerden met een lach toe.

Dat de Oranje Heren tijdens de voorbereiding al veel tafeltennisten hoorden we al eerder van Pirmin Blaak in de Hockeytaxi, maar dus ook in Rio pakken de Oranjes de batjes op. Bakker legt met plezier uit: ‘Robbert Kemperman heeft van zijn vriendin een mini-tafeltennissetje meegekregen. Die hebben we net in elkaar gezet, dus daar begonnen we mee vanmorgen. Er zijn een aantal jongens die het heel goed kunnen. Ik moet dan toch wel zeggen dat Mirco op 1 staat. Ik hoor niet bij de top 3, maar probeer ze aan te vallen. Laten we het zo zeggen.’

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...