3 Oranje-internationals uitgeroepen tot beste van de wereld

Robert van der Horst, Lidewij Welten en Joyce Sombroek zijn dinsdag uitgeroepen tot Wereldspeler, -speelster en -keepster van het Jaar. Zij ontvangen alle drie de 2015 Hockey Stars Trophy van de FIH. 

Sombroek is voor het 2e achtereenvolgende jaar verkozen tot beste keepster ter wereld. Voor Welten en Van der Horst is de prijs een primeur. In 2005 was Van der Horst al wel Wereldtalent van het Jaar. De 3 Oranje-internationals kregen, na hun FIH-nominatie, via een online verkiezing de meeste stemmen van landenteams, -coaches en hockeyfans.

Welten lost Ellen Hoog af als beste speelster van de wereld. Bij de heren moeten we iets verder terug in de tijd: Teun de Nooijer werd in 2006 als laatste Nederlander uitgeroepen tot Wereldspeler van het Jaar.

Buiten de prijzen

Jaap Stockmann, Xan de Waard en Maria Verschoor vielen buiten de prijzen. Stockmann was genomineerd in de categorie Wereldkeeper van het Jaar, De Waard en Verschoor streden om de titel Wereldtalent van het Jaar. Doelman van Kampong en het Ierse elftal David Harte is uitgeroepen tot Goalkeeper of the Year. De Britse Lily Owsly en de Duitser Christopher Rühr zijn Rising Star of the Year.

Lees ook

 


Wat vind jij? Praat mee...