Oranje Heren winnen ook tweede oefenduel met Argentinië

De Oranje Heren hebben maandagavond in Mar del Plata ook de 2e oefeninterland van de 4-delige testserie tegen Argentinië gewonnen. Grote man aan Nederlandse zijde was Bjorn Kellerman; hij scoorde beide Oranje-treffers in het met 2-1 gewonnen duel.

Voor Jorrit Croon en Lars Balk betekende het treffen met Los Leonos een mooie mijlpaal in hun hockeycarrière. Zij maakte hun officiële debuut in het grote Oranje en konden zo na afloop hun eerste cap bijschrijven.

Aanvoerder Robert van der Horst heeft inmiddels al meer dan 250 caps achter zijn naam. Toch had dit duel ook voor hem een bijzonder tintje, want hij betrad maandagavond voor het eerst het veld als ‘Wereldspeler van het Jaar’. Die titel kreeg hij maandag van de FIH.

Het 1e duel van het vierluik tegen Argentinië eindigde zondag ook in een 2-1 zege voor het Nederlands elftal. Het 3e en 4e duel van de Cup Mar del Plata staan voor donderdag- en zaterdagavond op het programma. De wedstrijden tegen Argentinië vormen voor de mannen van Max Caldas het slot van de trainingsstage in Zuid-Amerika.

Foto: Seve van Ass feliciteert Bjorn Kellerman


Wat vind jij? Praat mee...