Aanvoerder Seve van Ass keert terug in Oranje

Aanvoerder Seve van Ass is door bondscoach Max Caldas opgeroepen voor het FIH Pro League-duel van de Oranje Heren tegen Nieuw-Zeeland, dat dinsdagavond (aanvang 20.00 uur) bij Oranje-Rood in Eindhoven wordt gespeeld. Het wordt weer de eerste wedstrijd voor Van Ass in het Oranje-shirt sinds de WK-finale in december in het Indiase Bhubaneswar. 

Na die verloren WK-finale liet Van Ass zich opereren aan zijn enkel waar hij al langere tijd last van had. Bij de herstart van de competitie maakte de middenvelder al wel zijn rentree bij HGC, maar hij bleef lange tijd kwakkelen met fysieke ongemakken waardoor hij niet voluit kon spelen. In de play-offs stond Van Ass er weer en maakte ook veel minuten met zijn team in de gewonnen strijd om de derde plaats tegen Amsterdam. Vorige week hervatte Van Ass de training bij Oranje. Zondag in de verloren wedstrijd tegen Groot-Brittannië (1-3) was hij nog als toeschouwer aanwezig, maar dinsdagavond staat hij weer binnen de lijnen.

Caldas wijzigt selectie op vijf plekken

Naast Van Ass heeft Caldas nog vier andere spelers opgeroepen voor het duel tegen Nieuw-Zeeland: Johannes Mooij (Atlètic Terrassa), Max Kuijpers (Oranje-Rood), Marlon Landbrug (Pinoké) en Jelle Galema (Den Bosch). Zij vervangen Derck de Vilder, Bjorn Kellerman, Jeroen Hertzberger, Glenn Schuurman en Bob de Voogd, die tegen Groot-Brittannië nog wel speelden.

Thierry Brinkman wordt gefeliciteerd na zijn winnende treffer tegen Nieuw-Zeeland. Foto: Getty Images

Het is de tweede keer dat Oranje deze Pro League aantreedt tegen Nieuw-Zeeland. Voor de mannen van Caldas was het uitduel in Auckland de opening van de nieuwe landencompetitie. Aan de andere kant van de wereld werd het een spectaculair duel, waarin Nederland al snel een 0-3 voorsprong nam, maar de kiwi’s alsnog langszij kwamen. Het was uiteindelijk Thierry Brinkman die met een fraaie backhand Nederland naar een 3-4 overwinning sloeg.

De Oranje Heren spelen dinsdagavond na de wedstrijd van de Oranje Dames tegen Duitsland op Oranje-Rood. Dat duel begint om 17.30 uur. Met een ticket kunnen dinsdag beide wedstrijden worden bekeken. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via fihproleague.nl.

Volledige selectie Oranje Heren

Bekijk hieronder de volledige selectie van de Oranje Heren voor het duel tegen Nieuw-Zeeland.

Naam Club
Pirmin Blaak Oranje-Rood
Sam van der Ven HGC
Joep de Mol Oranje-Rood
Jelle Galema Den Bosch
Diede van Puffelen Rotterdam
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Johannes Mooij Atlètic Terrassa
Jip Janssen Kampong
Billy Bakker Amsterdam
Jonas de Geus Almere
Jorrit Croon Bloemendaal
Max Kuijpers Oranje-Rood
Sander Baart Braxgata
Mirco Pruyser Amsterdam
Seve van Ass HGC
Marlon Landbrug Pinoké
Terrance Pieters Almere
Thierry Brinkman Bloemendaal

 


16 Reacties

 1. Toon Janssen

  👍🏻voor Seve!

 2. mirco_10

  Mocht wel tijd worden. Nu nog een goede verdediger erbij en we zijn compleet.

  1. conegut

   Ok Mirco. Jouw naamgenoot mag ook weer wat ballen in het net leggen en dan komen we weer een stal verder.

  2. mirco_10

   Conegut ben ik het zeker mee eens

 3. Esther BoschvanRoozendaal

  Max Caldas kan er beter mee ophouden .

 4. walter-driehuis

  Waarom Kellerman nu weer niet? Die drive hebben we gewoon nodig en geeft wat extras aan t spel!

  1. michver

   Omdat hij tegen GB ook zeker niet best was misschien? Daarnaast speelt niemand al de wedstrijden in de pro league.

  2. robbertsmit

   Superspeler natuurlijk, maar aan zijn snelheid heb je weinig als je alleen op de helft van NZ speelt.

 5. Runa Honig

  Wh3: omdat caldas persoonlijke voorkeuren laat prevaleren. Daardoor spelen niet de beste spelers. Zijn selectiebeleid is om te huilen.

  1. robbertsmit

   Wat wil je dan: een bondscoach die niet zijn persoonlijke voorkeuren laat spreken ? Hoe werkt dat dan. hockey.nl afschuimen om te horen wie je moet selecteren of zo ?

 6. gaston-orozco

  Zoals gewoonlijk, meer van dezelfde onwetende opmerkingen. Caldas selecteert niet zelf het team. Er is een paneel met selectors. Natuurlijk is hij als hoofdtrainer lid!

 7. Runa Honig

  Ghockeyfan: wat een naïeve voorstelling van zaken. Welkom to the real world!

 8. gaston-orozco

  Helaas ben ik geen gekke complottheoreticus zoals jij. Caldas kan een speler niet simpelweg selecteren, omdat hij die persoon niet leuk vindt. Hij moet redenen hebben en bewijzen waarom een andere speler een betere keuze is. Caldas kan niet gewoon doen wat hij wil zonder consequenties. Hij zou het niet zo ver in de sport hebben gehaald als hij geen professional was. Je moet een van die gekke personen zijn die denkt dat Caldas de knhb chanteert met stoute foto's? 😂😂😂

 9. Runa Honig

  5.23? Hockeyfan: dit houdt je kennelijk nogal bezig. Ik ben het niet met je eens, maar we hoeven elkaar ook niet te overtuigen. Laten we de heren maar afrekenen op resultaten. Een winnende coach heeft namelijk altijd gelijk!

  1. conegut

   Wel grappig dat de resultaten beter waren met Kemperman en Verga in het team. Leuk dat doorselecteren maar die jonge gasten zijn niet beter dan de oudjes. Van de wk finale naar niet eens de Grand Final halen.


Wat vind jij? Praat mee...