Alle Oranje-duels live op Ziggo, rest Pro League via FIH.live

Ziggo Sport gaat alle wedstrijden (uit en thuis) van de Oranje Dames en Oranje Heren in de Pro League rechtstreeks uitzenden. De overige duels van de Pro League zijn te volgen via een nieuw hockeykanaal: FIH.live.

In december werd al bekend dat Ziggo voor vier jaar lang alle televisierechten voor de Pro League heeft verworven. Nu is duidelijk geworden dat alle duels live te zien zijn op Ziggo Sport / Ziggo Sport Totaal. De precieze programmering volgt later. De eerste Pro League-wedstrijden die hockeyliefhebbers bij Ziggo kunnen zien, zijn op 27 januari als de Oranje Dames en de Oranje Heren in en tegen Nieuw-Zeeland aantreden. Voor deze duels moet in Nederland wel de wekker worden gezet, want ze worden ’s nachts gespeeld. Een week later (op 2 februari) treffen beide Oranje-ploegen Australië.

FIH.live nieuw hockeykanaal

De liefhebbers van live hockey kunnen hun hart ophalen, want de internationale hockeybond heeft zojuist een nieuwe hockeykanaal gelanceerd: FIH.live. Op dat platform worden bijna dagelijks live hockeywedstrijden van over de hele wereld uitgezonden. Ook de niet-Nederland wedstrijden uit de Pro League zijn daar rechtstreeks te volgen. Op 19 januari is de aftrap van de Pro League, met het duel tussen de heren van Spanje en België, via FIH.live in zijn geheel te volgen.

Wedstrijden kijken op FIH.live is nu nog gratis. Naar verwachting volgt later een betaalmodel. Het is nu nog niet precies duidelijk hoe dat eruit gaat zien en voor welke wedstrijden dat gaat gelden.

FIH-directeur Thierry Weil is enthousiast over de lancering van FIH.live: “FIH.live is een geweldige kans voor de wereldwijde hockeygemeenschap om contact te maken met fans en mensen die fan van hockey willen worden. Het geeft ook een boost aan de productie van user generated content en maakt live-wedstrijden op een gemakkelijke manier toegankelijk.’

hockey.nl ook bij alle duels van Oranje

Behalve via de kanalen van Ziggo zijn de duels van de Oranje-teams ook op de voet te volgen via de platformen van hockey.nl. De redactie van hockey.nl is live aanwezig bij alle wedstrijden die de Nederlandse elftallen in de Pro League spelen, zowel in binnen- als buitenland. We maken interviews, reportages, live-updates, analyses en veel video’s.

Jeroen Mansier van hockey.nl met bondscoach Max Caldas. Foto: Koen Suyk


8 Reacties

 1. cmb-koning

  Betalen FIH TV op termijn.? Zijn jullie nu helemaal gek geworden. Wat was nu het doel ook al weer? meer naamsbekendheid,meer exposure, meer fans, langer olympisch ? Moet je dit vooral betaald gaan doen! Over 4 jaar na dit (waarschijnlijk) niet aangeslagen experiment maar op terug komen. en hier voorlopig niet meer over praten noch nadenken. Fijn dat het FIH kanaal nu gratis is . Zou eerst maar eens naar de kijkdichtheid kijken voordat de FIH maar wat roept over betalen!!

 2. jappiekrekel

  Hilarisch gestuntel van de FIH, betalende kijkers zullen never ever nooit de kosten kunnen dekken, ervan uitgaande dat de uitzendingen niet via gammele webcam verbindingen worden uitgezonden.

 3. vostammer

  Dus de wedstrijden worden neergezet bij een provider met beperkt bereik? En ´s nachts. Interessante strategie: Hockey zo ver en zo diep mogelijk wegstoppen...

  1. just

   Het is toch logisch dat het ‘s nachts is. Het is in Nieuw Zeeland

 4. vostammer

  Precies! En waarom moeten we daar spelen? En waarom moeten we als we daar dan spelen dat op een onaangepaste tijd doen?

 5. lize

  Leuk? waar is de bal ook alweer,ik zie een heleboel beweging wat zijn ze allemaal aan het doen ,die rent veel met de bal oh nee zonder bal hm,is de bal te klein ,kan het niet zien gaat te snel ligt het aan mij ,of hebben die BOBOs zo goede ogen ?!

 6. peterbrands

  Nou nou. Lekker positief. Prachtig initiatief deze internationale wedstrijden en we kunnen alles ook nog live volgen! Ik ga er van genieten.

 7. peter_vergeer

  Ben wel blij dat Ziggo zo op sport en hockey inzet.


Wat vind jij? Praat mee...