Alles over de 100 interlands van Oranje onder Max Caldas

De verloren groepswedstrijd tegen Duitsland van woensdagmiddag (4-1) was de honderdste interland van de Oranje Heren onder leiding van bondscoach Max Caldas. Reden om enkele opvallende stats uit die honderd wedstrijden onder de loep te nemen.

Caldas beleefde zijn debuut als keuzeheer van de mannenploeg op 6 december 2014 tijdens de Champions Trophy in Bhubaneswar. Oranje boekte op die dag een 3-0 zege op Argentiniƫ, het geboorteland van Caldas.

Schuurman meest ingezet

Na honderd interlands staan er 66 zeges achter de naam van Caldas, met dertien gelijke spelen en 21 nederlagen. De Argentijnse coach maakte in vier jaar gebruik van 45 verschillende spelers. Van hen was Glenn Schuurman het vaakst van de partij: 92 keer.

Pruyser en Van der Weerden trefzeker

Mirco Pruyser en strafcornerkanon Mink van der Weerden zijn met respectievelijk 54 en 52 doelpunten de topschutters van Oranje onder Caldas. Zij namen samen 106 van de 337 goals van het Nederlands elftal sinds december 2014.

In onderstaande graphic staan de belangrijkste stats uit de vier jaar en honderd interlands van Caldas bij de Oranje Heren.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere weergave.


2 Reacties

  1. jappiekrekel

    Niets zeggend verhaal.

  2. harry_knak

    Veelzeggend verhaal! Ik zie 1 prijsje staan bij alle 100 interlands.


Wat vind jij? Praat mee...