Alyson Annan een legende in Hall of Fame Australisch hockey

Bondscoach Alyson Annan is toegetreden tot de selecte groep of legendes in de Hall of Fame van het Australische hockey. Het is de hoogste onderscheiding die een hockey-speler kan krijgen. Annan, die 228 keer voor het nationale team uitkwam, krijgt de onderscheiding zaterdag in de aanloop naar de FIH Pro League-wedstrijd van de Oranje Dames tegen Australië in the State Netball & Hockey Centre in Melbourne. Slechts twee Australiërs, Ric Charlesworth and Rechelle Hawkesche, gingen haar voor.

Annan, die al lid van de Hall of Fame was, is nog steeds all time topscorer van de Hockeyroos. Ze scoorde 166 keer in de periode van 1991 tot 2003. De huidige coach van de Oranje Dames (45) won olympisch goud op de Spelen van 1996 in Atlanta en 2000 in Sydney. Ze nam in totaal deel aan drie Olympische Spelen en twee wereldkampioenschappen, in 1994 en 1998, waar de beide keren met haar team de titel pakte. De Australisch won vier keer de Champions Trophy’s, een gouden medaille op de Commonwealth Games en was twee keer de beste speler van de wereld.

Alyson Annan: extreem trots

Annan liet in een eerste reactie voor de camera’s van de Australische hockeybond weten dat ze extreem trots is en de onderscheiding niet had verwacht.

 


2 Reacties

  1. Esther BoschvanRoozendaal

    In Australië kan ik het me wel voorstellen in Nederland zou zoiets niet gebeuren . En waarom hebben we eigenlijk buitenlandse trainers / coaches die niet beter zijn dan onze Nederlandse ?

  2. lize

    Nu pas ? 1Een beetje laat niet ,volgens mij hebben ze haar daar weer nodig ,eerst enorm slijmen met een prijsje en daarna binnen harken kan ze geen neen op zeggen : zo werken die BOBO`s toch puur uit het verstand nix vanuit het HART. of het nu down under of above is>>> allemaal dezelfde truukjes; Het hockey volk pikt het niet meer !! Hoop dat Annand hier niet goedkoop in trapt ,hadden ze de prijs uigedeeld had jaren geleden ook gekunnen oh my ...


Wat vind jij? Praat mee...