Alyson Annan: ‘Frédérique Matla heeft het goed gedaan’

‘Frédérique Matla heeft het goed gedaan.’ Dat zei bondscoach Alyson Annan zondagmiddag voor de camera’s van Ziggo Sport nog voordat de spits van Den Bosch in het duel met Pinoké liefst zeven keer scoorde. Annan liet Matla eerder afvallen voor de trainingsgroep van Oranje omdat ze de spits de ruimte wil de geven ‘om aan een aantal zaken te werken’. Welke zaken dat waren, werd niet wereldkundig gemaakt.

Deze week maakt Annan de 22-koppige Pro League-selectie bekend. Uit die 22 kiest Annan later de 18 speelsters die mee naar Tokio gaan; 16 selectiespeelsters en 2 reserves. De huidige trainingsgroep bestaat uit 24 speelsters.

Of Matla tot de Pro League-selectie behoort, wilde Annan nu nog niet zeggen. Wel vertelde ze dat de afgelopen periode geregeld contact heeft gehad met de speelster die vrijdag te horen kreeg dat ze door de FIH samen met Eva de Goede is genomineerd als beste speelster van de wereld. ‘Tussen ons was er helemaal niets mis’, reageerde Annan, die de vorderingen van Matla nauwgezet heeft volgt. ‘Soms heeft een speelster de ruimte en de push nodig om echt aan een aantal zaken te werken. Zij heeft dat goed gedaan en daar zijn wij heel blij mee.’

Volledige interview

Bekijk hieronder het hele interview van Ziggo Sport met Annan, waarvan zondagavond vanaf 23.00 uur ook delen worden uitgezonden in het programma Hoofdklasse Hockey. Ze gaat in het gesprek met John van Vliet ook in op de Nederlandse Hoofdklasse en het programma van de Oranje Dames in 2020 tot aan de Spelen. ‘Het schema is voor mij als bondscoach niet ideaal.’


14 Reacties

 1. Nvanas012

  Ben heel erg benieuwd wie er naast de EK selectie (denk dat zij er alle sowieso bij zitten -jonker) gaan aansluiten. Sanders waarschijnlijk, Jansen verwacht ik ook wel, maar dan?

  1. Nvanas012

   Vind het nog altijd heel jammer dat Vega uit beeld is...

 2. stekel

  Wat leuk was geweest om eens te horen wat Annan van de wedstrijd vond. Waarom moet het ogenschijnlijk toch iedere keer gaan over het wel of niet selecteren van speelsters, wat voegt het toe ?

 3. lynnBosman

  @nvanas012: ik denk Zerbo, Sanders, Jansen en Albers of Foruyn.

 4. robvisser

  Fijn dat de groep niet al te groot wordt, dat is beter dan vorig jaar toen zo'n beetje iedereen in de dames Hoofdklasse goede hoop kon koesteren om bij de selectie van Annan te zitten. De Pro League is ideaal om gericht naar de OS toe te werken en de automatismen in het spel te krijgen. Zo kun je groeien naar de topvorm die nodig is in Tokyo. Dat zal een betere vorm moeten zijn dan die op het afgelopen EK.

 5. diewertje-l

  Hoop wel dat ze MATLA er bij laat

 6. Runa Honig

  Annan begint zich nu al jn te dekken. Met zoveel wedstrijden in de pro leaque heb je juist toch de ploeg vaak bij elkaar en dus eerder een goede voorbereiding?

 7. ina

  Tja.... Annan laat ook Charlotte Vega thuis. Zelfs op t moment dat zij landelijk en internationaal topscoorder is.

 8. gaston-orozco

  Matla heeft niets gemist, behalve een paar trainingssessies. Ze heeft in plaats daarvan getraind met Paumen. Lijkt goed te hebben gewerkt. En ze is nu automatisch geselecteerd omdat ze in een uitzonderlijke vorm is.  

 9. max-annan

  Knap wat Matla voor elkaar heeft gekregen nadat ze uit de NL selectie werd gehouden. Ik hoop dat ze deze spirit gaat volhouden zodat ze in het Nederlands XI iets stabieler is.

 10. gelderlander

  Als ik Fred................ was zou ik bedanken voor Oranje zolang Annan aan het roer zit .

 11. hockeyliefhebber12

  Selectie zou toch deze week bekend worden?!

 12. frank-hagemans

  Volgens mij is Annan er met haar staf, i.t.t. wat ze beweert, nog niet uit over wie er meegaan naar Tokio. Dan was het nieuws op zijn laatst afgelopen woensdag al bekend geworden. Ik ben benieuwd naar de reden van de vertraging?!

  1. hockeyliefhebber12

   Nou inderdaad. In de video “Deze week wordt het bekend gemaakt, sowieso na woensdag”


Wat vind jij? Praat mee...