Alyson Annan: ‘Hoezo was het niet best? We winnen met 3-1?’

Bondscoach Alyson Annan was na afloop van de 3-1 overwinning van Japan tevreden met de uitslag. ‘Natuurlijk hebben we op sommige momenten niet goed gespeeld, maar we groeiden in de wedstrijd. Een 3-1 overwinning kun je niet “niet best” noemen.’


12 Reacties

 1. lisahockey200

  Terechte reactie, iedereen heeft het beeld van ‘het beste team van de wereld’ of ‘de huidige wereldkampioenen die alles wonnen’ voor zich, maar vergeten dat hier een heel ander team staat met 6 onervaren speelsters, zelfs debutanten. Het is een knappe prestatie, benieuwd naar de rest.

 2. robvisser

  Die had Alyson niet zien aankomen. Tja, wij Nederlanders draaien er meestal niet omheen. Toch kun je de ploeg eigenlijk niks verwijten. Enkele speelsters komen gewoon tekort voor dit niveau en de voorbereidingstijd was zo goed als nihil. Dat in aanmerking nemend valt het nog wel mee. Goed dat Eva de Goede mee is, wat mij betreft de uitblinkster. Pien Sanders viel wat tegen, maar dat komt wel weer goed. Hopelijk zien we wat meer van Zerbo morgen, het zal nodig zijn.

 3. marijeknuvers

  Goed resultaat. Volgens mij moet je verder inderdaad gewoon kijken naar wat er nu op de mat gelegd werd. Los van verwachtingspatronen, die ik in ieder geval niet deel: Het niveau van de speelsters is erg ongelijk. Dientengevolge was het toch echt een, niet eens matige, slechte wedstrijd. Annan liegt vaak voor de camera (zal ze we professioneel vinden). Zij weet best dat het slecht was. Noem het doel groeien, dan is het toernooi nu dus al geslaagd. Gefeliciteerd

 4. maus2018

  Haha wat een coach

 5. Hockeyfeest

  Ja inderdaad "waanzinnig"

 6. w.j.arriens

  Bravo, Alyson! Goed gepareerd. Ik weet niet wie de "journalist" is, van hockey.nl of van de televisie, maar die moet nog veel leren. Hopenlijk zal hij het volgende interview (beter) voorbereiden. Het lijkt alsof de journalisten alleen maar leren een negatieve stelling op tafel te gooien en af te wachten wat de reaktie is. In plaats van bv eerst te vragen wat de coach ervan vindt of te vragen hoe de debutanten het er vanaf hadden gebracht. Wij als toeschouwers en toehoorders zitten niet te wachten op inhoudsloze uitspraken van niet-kenners, maar op interessante konklusies en visies van de enige echte deskundige, de coach. Eva de Goede was idd uitstekend, zij nam haar ploeg op sleeptouw, Voorbeeldig. Maar ook dat was de journalist ontgaan .....

  1. maus2018

   Op de laatse vijf minuten na was het zelfs met een B-elftal Nederlands onwaardig tegen de nr 14 van de wereld. Als je zo slecht speelt kan je dat soort vragen verwachten. Het is dat duidelijk dat jij en de coach een andere wedstrijd hebben gezien.😬

 7. Hockeyfeest

  @w.j.arriens Duidelijk zelf geen kenner. "De enige echte deskundige, de coach". Wel iemand met potentie ver te komen. Dochterlief doet mee? Volgens mij trapte de interviewer slechts een open deur open en was het een prima beginvraag voor een goed interview. De coach bleek helaas de wedstrijd niet gezien te hebben.

 8. harry_knak

  1-3 tegen Japan, nr 14 van de wereld en minder speelsters in heel Japan dan het aantal leden van hockeyclub Amsterdam...kom op eh... Niet janken en toegeven dat dit soort potjes gewoon veel dikker gewonnen moeten worden.

 9. lexi-b

  Altijd lastig voor de Oranje dames om de hockeyreaguursels van Nederland tevreden te stellen. Toen Oranje op het WK met 12-1 won van Italië was dat 'vreselijk' nu met 3-1 winnen van Japan is het ook 'vreselijk'. De wedstrijd was 'vreselijk' om naar te kijken, mooi hockey is inderdaad anders. Maar winnen is winnen. Morgen Las Leonas dat niet om de Aussies heen kon. Ik ben benieuwd.

  1. goud

   Helemaal eens, er is een groepje dat Oranje en Annan alleen maar zwart maakt. Behalve als “we” wereld- of olympisch kampioen worden. Vergelijking met wedstrijd Italië is mooi voorbeeld.

 10. robboomsma

  Mooie camera daar staan. Maar dan geen flicker free ledbronnen 😲


Wat vind jij? Praat mee...