Alyson Annan maakt Oranje-selectie voor ‘China uit’ bekend

De Oranje Dames vertrekken woensdag naar China voor hun vijfde wedstrijd in de FIH Pro League. Voor de eerste vier duels in de Pro League selecteerde bondscoach Alyson Annan nog twintig speelsters, maar de selectie voor de uitwedstrijd tegen China bestaat uit negentien namen. Het duel in het verre Oosten wordt uiteindelijk met achttien speelsters gespeeld.

Annan laat in een reactie weten: ‘Margot van Geffen is aanvoerder in China. Zij heeft tot nu toe alle wedstrijden voor Oranje in de Pro League gespeeld. Ik wilde in eerste instantie niet dat speelsters met alle reizen mee zouden gaan, maar dat kon in dit geval niet anders.’

‘Door blessures en het herstel daarvan konden Lidewij Welten, Marloes Keetels, Kelly Jonker en Marijn Veen mee naar maar één trip. In het schema dat ik november heb gemaakt, zouden Lidewij en Marloes nu wel meegaan, maar zij hebben op dit moment nog extra hersteltijd nodig. Marijn Veen is nog herstellende van een gebroken vinger.’

In Changzhou speelt het Nederlands team zondagochtend om 07.00 uur (Nederlandse tijd) tegen de Chinezen. Margot van Geffen gaat ook deze reis mee met Oranje. Zij is daarmee de enige speelster die met Oranje alle Pro League-duels gespeeld heeft.

Oranje heeft tot nu toe vier wedstrijden gespeeld in de nieuwe landencompetitie. Het verloor van Australië, maar won van Amerika, Nieuw-Zeeland en en Argentinië.

De complete selectie:

Ireen van den Assem

Kyra Fortuin

Margot van Geffen

Lieke Hulsen

Yibbi Jansen

Josine Koning (k)

Sanne Koolen

Maartje Krekelaar

Renee van Laarhoven

Freeke Moes

Laura Nunnink

Malou Pheninckx

Lisa Post

Lauren Stam

Anne Veenendaal (k)

Maria Verschoor

Xan de Waard

Ginella Zerbo

Margot Zuidhof

 

 


8 Reacties

 1. rancoburgzorg

  Zondag ochtend om 07.00 op Ziggo Select. Zal wel weer druk worden voor de tv denk ik?

 2. jappiekrekel

  Even een andere misschien interessant en menselijke gebaar: Zou de KNHB / Ned11 tal al die airmiles die ze gedurende de HPL verzamelen aan een goed doel gaan schenken?....

  1. lexi-b

   Misschien kan de KNHB deze CO2 uitstoot compenseren door veel bomen te planten in een wijk of wijken waar nu weinig groen is. Dat zou ik ook een mooi gebaar vinden.

 3. vakantie

  Dat zou mooi zijn. Stichting AAP of zo👍

  1. jappiekrekel

   hoop miles hoor... 'In die reeks van tachtig wedstrijden speelde Van Geffen met Oranje op vijf verschillende continenten, in elf verschillende landen - onder meer in plaatsen als Melbourne, Auckland, Changzhou, Buenos Aires, Winston-Salem, Palo Alto en Rio de Janeiro'

 4. lexi-b

  Ik heb @Robv nog niet zien fulmineren over de samenstelling van de Oranje dames richting "China". Kom op Rob, waar blijf je? Ik heb nu het gevoel dat ik hier iets vertrouwds mis ;-)

 5. Toon Janssen

  Goeie ideeën. Mailto: Knhb@knhb.nl lijkt me een goed begin/vervolg.

  1. jappiekrekel

   Anton, ookal lijkt de redactie van deze site niet echt altijd even creatief.. denk dat zij en de KNHB nog wel enige inspiratie halen uit de commentaren hier. Of ze er iets mee doen.. das onzeker. Maar wie weet doen ze er iets mee (dit keer)


Wat vind jij? Praat mee...