Alyson Annan opnieuw verkozen tot ’s werelds beste coach

Bondscoach Alyson Annan is opnieuw verkozen tot beste coach bij de verkiezing van de FIH. Het is de derde keer op rij dat de bondscoach van de Oranje Dames volgens een vakjury ’s werelds beste coach is. Annan kreeg de award in Argentinië uitgereikt door assistent Albert Kees Manenschijn.

Annan bereidt zich met de Oranje Dames in Zuid-Amerika voor op de Pro League-duels met Argentinië. Ook moet daar met de trainingsstage een basis worden gelegd voor de Olympische Spelen in Tokio. Als coach is dat de enige titel die nog op haar indrukwekkende palmares ontbreekt.

Haar erelijst werd in 2019 verder aangevuld met de winst van de eerste FIH Pro League en opnieuw een Europese titel in Antwerpen. Van de 25 interlands in het afgelopen kalenderjaar won Oranje er 21, tegen drie gelijke spelen en slechts één nederlaag (de 1-0 tegen Australië in de tweede wedstrijd van de Pro League).

‘Prijs voor het team’

Annan laat in een reactie weten dat ze het een grote eer vindt om de award opnieuw in ontvangst te kunnen nemen. Ze wijst erop dat het vooral een prijs voor het team vindt. ‘Als de meiden de wedstrijden niet winnen, win ik deze prijs ook niet’, zo reageert de coach, die tweemaal eerder als speelsters werd verkozen tot de beste van de wereld.

Colin Batch wint bij de mannen

Bij de mannen ging de prijs van beste coach naar Colin Batch, keuzeheer van hockeygrootmacht Australië. Met de Kookaburras, de huidige nummer twee van de wereldranglijst, won hij in het afgelopen jaar de eerste editie van de Pro League door in de finale in Amstelveen België met 3- 2 te verslaan.


10 Reacties

 1. harrybor

  Is het de beste coach of heeft ze het beste team?

 2. annemarie-brouwer

  Dat beste team heeft ze goed samengesteld, en het heeft waarschijnlijk ook wel met haar manier van coachen te maken dat de speelsters op het juiste moment pieken.

 3. robvisser

  Mooi dat ze in het zonnetje wordt gezet, al heeft ze daarover geen klagen in Argentinië. En verdiend natuurlijk. Zet je een mindere coach voor het team, dan heb je mogelijk toch wel kans op problemen. De ploeg is bovenmatig getalenteerd, maar Annan weet ze steeds weer uit te dagen en te prikkelen. Je krijgt nooit het gevoel dat er een verzadigd team in het veld staat. Ze blijven hongerig en gemotiveerd en dat is toch wel knap als je al zolang aan de top staat. Dat heeft ook met Annan te maken. Nu Annan is gekozen ligt het ook wel voor de hand dat de aanvoerder van Oranje, Eva de Goede, in de prijzen valt. Of won Matla niet de Rising star award omdat er een overvloed aan stemmen naar haar ging als Player of the year? Sowieso niet gunstig (en misschien een handigheidje van de FIH) dat Matla voor beide categorieën werd genomineerd, want je krijgt dan toch wel dat de stemmen voor haar enigszins gespreid worden en zo kan het goed zijn dat je niks wint.

 4. haags-hopje

  Logisch! Ik neem aan dat ze op de KNHB burelen trouwens nog steeds verbaasd zijn dat Max Caldas niet gewonnen heeft... ;-)

  1. MIck

   Is er geen we zitten in een proces beker ?

 5. pacoh

  Annan moet na Tokio de mannen gaan doen. Heeft bij Adam al bewezen dat ze dat kan. Ze is gewoon het beste wat we hebben.

  1. ruurdjanrauwerda

   Dachten mensen van Max ook na KZ en Oranje ;)

  2. lexi-b

   Liever niet!

 6. gelderlander

  Belachelijk . Eerder dankzij de speelsters of bij gebrek aan "beter" .

  1. lexi-b

   Kun je dit ook met feiten onderbouwen of heb je alleen een mening?


Wat vind jij? Praat mee...