Alyson Annan treedt met WK-selectie aan tegen Groot-Brittannië

Bondscoach Alyson Annan treedt zaterdag bij Oranje-Rood in Eindhoven (aanvang 18:00 uur) met bijna de volledige WK-selectie aan in het FIH Pro League-duel tegen Groot-Brittannië. Van de achttien speelsters die in 2018 de wereldtitel pakten, ontbreken alleen Kelly Jonker (rust), Kitty van Male en Carlien Dirkse van den Heuvel (beiden gestopt).

Het is voor het eerst dat Annan met het nagenoeg volledige sterrenensemble aantreedt sinds de gewonnen finale op 5 augustus 2018. In Londen werd het in de finale destijds 6-0 tegen het verrassende Ierland. Nederland speelde op dat WK ook tegen Groot-Brittannië (of eigenlijk Engeland). In de kwartfinale werd het 0-2 voor Nederland. In de Britse pers werd Nederland na dat duel bewierookt vanwege het ‘Guardiola-hockey’, verwijzend naar tiki-taka-voetbal dat Barcelona speelde onder de leiding van de Spaanse coach.

Na het WK speelden de Oranje Dames de Champions Trophy met een sterk verjongde selectie en maakte Annan vanwege het drukke schema in de Pro League gebruik van alle geselecteerde 32 speelsters. De Oranje Dames speelden daardoor vaak in wisselende samenstellingen. Nu de competitie voorbij is, lijkt Annan terug te vallen op haar sterkste speelsters. Naast de vijftien WK-gangers selecteerde de bondscoach Kyra Fortuin (SCHC), Marijn Veen en Maria Verschoor (beiden Amsterdam). Ginella Zerbo (SCHC) en Felice Albers (Amsterdam) zijn reserve.

Oranje-teams vier keer in actie in Eindhoven

De wedstrijd van de Oranje Dames tegen Groot-Brittannië is zaterdag de eerste van vier duels van Oranje-teams in Eindhoven. Zondag spelen de Oranje Heren tegen Groot-Brittannië (16.00 uur). Dinsdag komen beide ploegen nogmaals in actie op het complex van Oranje-Rood. De Oranje Dames spelen dan tegen Duitsland (aanvang 17.30 uur), de mannen tegen Nieuw-Zeeland (20.00 uur).

Kaarten voor de duels zijn verkrijgbaar via fihproleague.nl.

Eva de Goede toont de wereldbeker. Foto: Koen Suyk

Volledige selectie Oranje Dames

Bekijk hieronder de volledige selectie voor het duel met Groot-Brittannië.

Naam Club
Marloes Keetels Den Bosch
Lidewij Welten Den Bosch
Frédérique Matla Den Bosch
Ireen Van den Assem Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Margot van Geffen Den Bosch
Josine Koning Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Eva de Goede Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Anne Veenendaal Amsterdam
Marijn Veen Amsterdam
Laurien Leurink SCHC
Kyra Fortuin SCHC
Xan de Waard SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Laura Nunnink Oranje-Rood
Malou Pheninckx Kampong

 

 


8 Reacties

 1. cmb-koning

  Mooie opstelling !! Nu gaan bouwen aan het het sterkste team voor de PL en EK in augustus.

 2. robvisser

  Verstandig.

 3. Hockeyfeest

  Mooie selectie. Ik verheug me erop.

 4. robo

  Pien Sanders??

 5. gaston-orozco

  Sanders is een opmerkelijke omissie. Het lijkt erop dat Koolen vooruit is gegaan in de pikorde. Veel geluk met zo'n schat aan talent!

 6. pietersmits

  Mag ik gokken dat Pien Sanders in overleg nu niet meegaat. Ik denk dat zij haar positie wel veilig heeft. Beetje rust lijkt mij prima.

  1. sapi

   Dit was ook mijn gedachte, maar dacht ook dat er meer met kwaliteit wat rust nodig hadden .

 7. robvisser

  Ik denk niet dat Pien Sanders definitief afvalt of zo. Wel heeft ze de laatste tijd wat ongelukkige momenten gehad in wedstrijden. En Sanne Koolen stond op het WK, Pien niet vanwege haar hersenschudding. Dat Zerbo nu reserve is lijkt me niet gek.


Wat vind jij? Praat mee...