Annan bezorgd: ‘Wat doet de Pro League met de speelsters?’

De Oranje Dames zijn in Nieuw-Zeeland en begonnen woensdag op de Harbour Hockeyclub in Auckland aan hun laatste fase van de voorbereiding op de FIH Pro League. Voor de selectie van bondscoach Alyson Annan start de nieuwe landencompetitie zondag met het uitduel tegen Nieuw-Zeeland, waarna op 2 februari in Melbourne Australië als volgende tegenstander wacht.

Na afloop van de training spraken we uitgebreid met Alyson Annan. Kijkt zij uit naar de start van de Hockey Pro League? Wat vindt ze van het format? En hoe kijkt ze aan tegen de komende zes weken waarin ze met het Nederlands elftal ook zal afreizen naar Argentinië, China, Chili en de Verenigde Staten? Ook vroegen we haar naar de aanvoerdersrol. Hoe gaat Annan die nu invullen nadat Carlien Dirkse van den Heuvel eind november als international afscheid nam en haar aanvoerdersband inleverde?

Vanuit een warm, maar winderig Nieuw-Zeeland geeft de bondscoach in de video hierboven antwoord op die vragen!


6 Reacties

 1. mickh

  Best een goed verhaal, maar helaas geen `roze baletten` in het gemengde spelershotel, aldus de plotseling wat verkrampt reagerende bondscoach:)

 2. cmb-koning

  Mooi interview met een wat bezorgde coach. Wat bedoelt ze nu met haar terzijde opmerking bij videotijd 2.10 m "de enigste competitie die wij wellicht hebben ,ik weet het niet etc" . Komen hier opeens de onderliggende reden van deze ProLeague aan bod? Nog meer ProLeague,internationale wedstrijden en minder of geen hoofdklasse competitie?. Succes Oranje dames en staf !

 3. asjemenou

  Ze geeft aan dat ze in de toekomst nog korter voorbereidingstijd zal krijgen, en uiteraard vindt zij dat niet prettig. Maar de reguliere hoofdklasse competitie van 22 wedstrijden wordt in 2 intensieve maar korte periodes afgewerkt. Er wordt echt wel veel tijd vrijgemaakt voor internationaal landenhockey. Maar als hockey liefhebber moet ik alert zijn en ook kunnen anders is de competitie alweer voorbij. Ik vind dat de nationale competitie inmiddels achtergesteld is op de landen competitie. Een slechte zaak! Het publiek wordt ook nog meer naar de tv getrokken.

 4. robvisser

  Annan heeft ervoor gekozen om met maar liefst drie verschillende selecties de Pro League af te werken, daar waar de andere landen naar alle verwachting telkens een vaste (hun beste) selectie de wei insturen. Ik kan me voorstellen dat je wat minder voorbereidingstijd nodig hebt met een vast ingespeelde groep.

  1. lexi-b

   @robv Met de laatste editie van de Champions Trophy nog vers in het geheugen den ik dat je gelijk hebt. Een uitzonderlijk luxe positie.

 5. robvisser

  @lexi-b Als je de redenering van Annan volgt, dan zou het zo moeten zijn dat de andere landen straks allemaal op apegapen liggen, omdat ze (in principe) steeds met hetzelfde team spelen. Ik geloof daar dus niks van. En we zullen tijdens de Pro League eigenlijk nooit een keer het best denkbare Oranje zien. Ik vind dat jammer. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat het afgelopen WK de laatste keer was dat we Oranje in de sterkste samenstelling zagen.


Wat vind jij? Praat mee...