Annan maakt Oranje-selecties Nieuw-Zeeland en Australië bekend

Bondscoach Alyson Annan heeft uit de 32-koppige Pro League-selectie de twintig speelsters bekendgemaakt die naar Nieuw-Zeeland en Australië afreizen voor de eerste twee wedstrijden van de Oranje Dames in de nieuwe landencompetitie. Oranje speelt op 27 januari tegen Nieuw-Zeeland en op 2 februari tegen Australië. Per duel mogen er achttien speelsters in actie komen. Kyra Fortuin (SCHC), Kiki Gunneman (Pinoké) en Hester van der Veld (hdm) kunnen hun eerste interland gaan spelen.

Roulatiesysteem

Annan kiest tijdens de Pro League voor een roulatiesysteem. Oranje begint de Pro League met vijf uitwedstrijden buiten Europa. Twaalf speelsters reizen niet mee naar Nieuw-Zeeland en Australië en bereiden zich voor op de uitwedstrijden tegen de Verenigde Staten (16 februari) en Argentinië (24 februari). Daar worden ze  vergezeld door acht speelsters die ook in Nieuw-Zeeland en Australië van de partij zijn. Degenen die niet naar de Verenigde Staten en Argentinië gaan, blijven thuis en trainen door. Zij spelen in China (3 maart) de laatste uitwedstrijd buiten Europa met het deel van de speelsters dat terugkomt uit de Verenigde Staten en Argentinië.

Momenteel bereiden alle 32 geselecteerde speelsters zich in Cadiz (Spanje) voor op de Pro League.

Selectie duels tegen Nieuw-Zeeland en Australië

Naam Club
Ireen van den Assem Den Bosch
Kyra Fortuin SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Kiki Gunneman (k) Pinoké
Lieke Hulsen Den Bosch
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Josine Koning (k) Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Laurien Leurink SCHC
Caia van  Maasakker SCHC
Frédérique Matla Den Bosch
Malou Pheninckx Kampong
Famke Richardson SCHC
Pien Sanders Den Bosch
Marijn Veen Amsterdam
Hester van der Veld hdm
Xan de Waard SCHC
Ginella Zerbo SCHC

5 Reacties

 1. robvisser

  Geen verkeerde selectie natuurlijk, maar ik had hier toch wel iemand van het drietal Lidewij Welten, Kelly Jonker of Laura Nunnink verwacht. Nieuw Zeeland en Australië zijn pittige tegenstanders, sterker dan de USA bijvoorbeeld.

 2. lynnBosman

  Gewoon prima selectie RobV! Er is meer dan genoeg kwaliteit om te winnen. Er is ook gewonnen van Australië zonder Welten en Jonker in China. Vergeet ook niet daT NZ Punt niet meer ter beschikking heeft. Anyway het is naast USA ook Argentinië in Argentinië. Welten is net terug van een blessure. Daarnaast is Matla er ook weer bij. Nunnink is steengoed, maar NL is niet afhankelijk van haar. Leurink, Krekelaar, De Waard zijn ook fantastische speelsters. Benieuwd hoe Hulsen en Foruin het gaan doen. Vd Veld is mij minder bekend.

 3. robvisser

  @lynnBosman Ik zeg ook niet dat het niet kan of gaat lukken, maar ik denk dat uit tegen Australië en Nieuw Zeeland relatief gezien de zwaarste wedstrijden zijn en dan zou ik Lidewij zeker meegenomen hebben. Ook heb ik het gevoel dat Jonker onder Annan op een zijspoor belandt. Ze ging ook al niet mee naar de CT. Ik vind dat wel jammer. Argentinië sla ik niet perse hoger aan dan Australië of Nieuw-Zeeland. In Argentinië zullen ze vooral de tegenstanders willen intimideren. Laten we hopen dat de arbitrage ertegen bestand is en dat er geen blessures vallen.

 4. lynnBosman

  Nou de meeste hebben ook nog een baan, studie, man/vriend, fysiek nog niet helemaal fit of net fit, last van vermoeidheid. Niet voor niets hebben sommigen de CT aan zich voorbij laten gaan.Daarbij vergt het vliegen ook energie, de jetlag, verschillende tijdzones binnen 1 maand en na China moeten ze weer aansluiten bij hun clubs. Er zijn tal van redenen waarom niet iedereen speelt. Het lijkt mij dat na deze verre wedstrijden de basis komt voor de Europa wedstrijden en het EK. EJe denkt denk ik echt te veel na. Beetje meer vertrouwen in onze dames mag best. Succes dames!

 5. circlestorm69

  Den Bosch is zoals altijd goed vertegenwoordigd. Maar meer speelsters van SCHC dan van Amsterdam is toch best opvallend! Maria Verschoor had ik wel bij verwacht maar zij zal dan wel in het volgende groepje zitten. Ik denk dat het met dit team ook wel goed gaat komen. Succes Oranje! 💪🏻🏑


Wat vind jij? Praat mee...