Annan: ‘Maandagmiddag bekendmaking EK-selectie, Zerbo valt af’

Ondanks de 0-3 zege in de Pro League tegen België was Alyson Annan ontevreden over het vertoonde spel van haar ploeg. De bondscoach maakt maandagmiddag de selectie voor het EK bekend. Later volgt de selectie voor de Olympische Spelen in Tokio.

Voor Ginella Zerbo is het al duidelijk: de spits is deze week afgevallen voor beide toernooien. Iedereen die nu nog op de lijst staan, maakt volgens de bondscoach kans op één van de twee eindtoernooien. Zo ook middenvelder Stella van Gils, die tegen België haar debuut maakte.

De samenvatting


21 Reacties

 1. hockeyliefhebber12

  Als ik het goed begrijp, wordt de EK selectie samengesteld uit de 20 speelsters (en evt Xan en Ireen als ze fit genoeg zijn) die vandaag voor de wedstrijd tegen België geselecteerd waren?

 2. lynnBosman

  ^ Ja ik denk het wel. Zal ook voor de Goede gelden of ze het qua belasting aan kan.

 3. Runa Honig

  Voorspelbaar dat Zerbo is afgevallen. Annan heeft het nooit echt in Zerbo zien zitten en niet het vertrouwen gegeven dat nodig is om optimaal te presteren. Zerbo was vaak onzeker en haalde daardoor in oranje te weinig haar schc-niveau. Jammer en een persoonlijk drama. Ik hoop voor haar op een nieuwe coach na de OS. Ze is nog jong genoeg om een cyclus mee te gaan. Sterkte, Ginella!

  1. urge

   Annan is bondscoach t/m het WK volgend jaar, als ik het goed heb begrepen...

 4. RobV

  Van Gils deed het wel goed, maar ik zou het wel wat apart vinden als Annan haar meteen al in de selectie opneemt na een verdienstelijke wedstrijd tegen de zwakke Belgen. Er zijn natuurlijk een aantal sterkere tegenstanders op het EK. Sneu voor Zerbo maar ik ben niet heel erg verbaasd over het afvallen. Freeke Moes zou niet buiten de boot moeten vallen, voor de rest ben ik wel benieuwd. Hopelijk kan Xan de Waard weer snel aansluiten want die wordt gemist.

 5. lynnBosman

  ^ ik denk dat een speelster als v Gils best mee zou kunnen op het EK. Ook tegen Duitsland. OS is andere koek, dan is hopelijk de Waard fit terug. Ik zou bovenalles niets forceren met de Waard. Sterkte Ginella, je bent nog jong.

 6. maaja

  Wat goed is komt snel ...Stella van Gils. Daarom gewoon meenemen....heel verfrissend. Zie Timber en Gravenbergh in het Nederlands voetbalelftal

  1. AvA

   Het gaat maat om 1 ding. Wie kiest Annan. Alle meningen verder onbelangrijk. Coach bepaalt de opstelling en verder zijn er duizendenden meningen maar het heeft geen zin . Gewoon afwachten wat Annan wil en na een kange tijd weer nieuwe coach dan krijgen anderen weer een kans.

 7. lvabr

  Helemaal eens met rhoning. Komt nog eens bij dat het niet makkelijk spelen is met 2 speelsters (Welten en Matla) die vanaf de flanken hun eigen actie maken om vervolgens zelf voor het doelpunt te gaan. Is niet perse slecht alleen merk je dat Zerbo een spits is die bediend moet worden, en niet degene die zelf de actie maakt.

 8. RobV

  @lvabr Ik denk inderdaad dat Zerbo een mismatch is met de huidige bezetting van Oranje. Ze komt daarbij niet uit de verf. Pien Dicke heeft overigens een beetje hetzelfde probleem. In de wedstrijden en kansen die ze heeft gehad heeft Zerbo wat mij betreft niet kunnen overtuigen. Daar begint het natuurlijk wel mee. Vertrouwen van de coach krijg je pas als je het weet waar te maken. Met die druk moet je kunnen omgaan.

  1. lvabr

   Eens, al kan Dicke wat meer zelf creëren. Is minder afhankelijk. Dat vertrouwen is een kip en het ei verhaal. Ga je beter presteren na het vertrouwen of krijg je vertrouwen na het presteren. Dat zijn dingen die hand in hand gaan. Ik weet niet hoe de coach hiermee omgaat. Is lastig iets over te zeggen. Het is in ieder geval zonde want het talent zit er!

 9. rustaaagh

  @RobV, Je selecteert iemand omdat je wat in die persoon ziet. Vervolgens doe je er alles aan om dat eruit te halen, dat geeft vertrouwen. Bij Zerbo lijkt het alsof Annan zich moreel verplicht voelt om haar te selecteren. Om de buitenwacht gerust te stellen, omdat ze zoveel scoort in de competitie of wat dan ook. Vervolgens loopt Zerbo er in iedere wedstrijd verloren bij, mist Zerbo ondersteuning en kan Annan zeggen "Zie je wel!".

 10. RobV

  @rustaaagh We kunnen niet echt in het hoofd van Annan kijken maar het is inmiddels wel duidelijk dat Zerbo niet brengt wat Annan van haar wil of verwacht. Maar zoals gezegd, het kan ook te maken hebben met het systeem dat Oranje speelt of met het type speelsters om haar heen, zoals Matla of Welten. Je kunt denk ik niet verwachten dat Annan dit soort spelers eruit laat of het systeem gaat omgooien ten behoeve van Zerbo. Misschien is het dan eerlijker om Zerbo helemaal niet meer te selecteren, ik weet niet of Ginella dat liever heeft.

  1. lvabr

   Zerbo komt pas aan de orde wanneer Welten stopt of wanneer een coach anders wil gaan spelen. Met speelsters als Welten en Matla ga je niet schikken naar een talentvolle spits. Is helaas de harde realiteit. Wil je bedieners dan is Zerbo top, wil je constante dreiging en onafhankelijkheid voorin dan komt Zerbo helaas niet in het lijstje voor.

 11. circlestorm69

  Ik zit al de hele middag vol spanning te wachten, en nu is het avond....😉

 12. RobV

  @Circlestorm69 Precies. Heel raar. Ik dacht dat Annan er zowat al uit was? Kennelijk toch niet.

  1. circlestorm69

   Toch Zerbo?! 😉 Nee das gemeen. Onder een andere coach komt haar tijd vast nog wel.

 13. hockeyliefhebber12

  Duurt lang... 😉

 14. lynnBosman

  In het interview met Stella zegt ze dat maandagmiddag intern de selectie bekend wordt gemaakt, dus hopelijk weten wij vanavond of morgen de selectie.

 15. lynnBosman

  @ivarb: Zerbo, Vega en Hulsen vallen in dat rijtje die bediend moeten worden, Veen, Matla, Welten in het andere rijtje. Maar waar zou jij Jonker dan in plaatsen?

  1. lvabr

   Daar kan ik niets zinnigs over zeggen. Heb zo niet in beeld wat voor speelster dat exact is. Ik kan me wel voorstellen dat wanneer je jarenlang in de spits draait En je een type Zerbo bent, je langer door speelsters als Hoog en van As bent bedient. Als je vervolgens de laatste 3 a 4 jaar van je internationale carrière met andere type spitsen staat, zal het wellicht ook lastiger zijn, echter brengt ervaring je dan net wat verder, iets wat Zerbo nog mist.


Wat vind jij? Praat mee...