Annan met 26 speelsters naar Singapore

De trainingsgroep van de Oranje Dames, waarmee bondscoach Alyson Annan van 9 tot en met 24 januari gaat trainen in Singapore, is bekend. De groep bestaat uit 26 speelsters.

Alle speelsters die onlangs de Hockey World League Final in Rosario (Argentinië) speelden, zijn geselecteerd voor deze trainingsstage. Daarnaast sluiten Carlien Dirkse van den Heuvel, Roos Drost, Valerie Magis, Larissa Meijer (GK), Maartje Paumen, Michele van der Pols, Lauren Stam en Ginella Zerbo weer aan. Deze dames maakten al deel uit van de trainingsgroep waarmee bondscoach Alyson Annan in oktober 2015 van start ging. Xan de Waard, die nog herstelt van een schouderoperatie, is nog niet fit genoeg om aan te sluiten.

De selectie ziet er als volgt uit:

Naomi van As Laren
Willemijn Bos Laren
Frederique Derkx SCHC
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Roos Drost SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Ellen Hoog Amsterdam
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Valerie Magis Oranje Zwart
Kitty van Male Amsterdam
Larissa Meijer (GK) Oranje Zwart
Laura Nunnink Oranje Zwart
Maartje Paumen Den Bosch
Michelle van der Pols SCHC
Jacky Schoenaker Amsterdam
Joyce Sombroek (GK) Laren
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (GK) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Lidewij Welten Den Bosch
Ginella Zerbo SCHC

Singapore

Het Nederlands elftal neemt van 18 tot en met 23 januari deel aan het TPG Tri-Series testtoernooi in Singapore, waar de dames het opnemen tegen Australië en Duitsland. De 3 teams spelen tijdens het testtoernooi tweemaal tegen elkaar.

5 tegen 5

Omdat de coaches zich graag met een grotere groep voorbereiden op de Olympische Spelen van Rio, hebben zij de mogelijkheid om de wedstrijden steeds met 18 andere speelsters te spelen. De overige speelsters spelen 5 tegen 5 tegen elkaar zodat de gehele trainingsgroep in actie komt tijdens de wedstrijddagen.

Annan: ‘Deze trainingsperiode in Singapore geeft mij als coach de kans niet alleen de speelsters in actie te zien die in Rosario actief waren, maar ook de andere speelsters te testen. Zo krijg ik een beter beeld van de gehele groep en kunnen we tegelijkertijd aan de slag met de leerpunten vanuit de HWL Final.’

Albert Kees Manenschijn

Assistent Albert Kees Manenschijn is definitief toegevoegd aan het begeleidingsteam, zodat de begeleiding van het elftal nu compleet is.


Wat vind jij? Praat mee...