Annan over slechte EK-start: ‘Interne struggle voor iedereen’

Net als in hun openingsduel van dit EK tegen gastland België kwam Nederland maandagavond tegen de dames van Spanje niet verder dan 1-1. Aan het aantal gecreëerde kansen lag het zeker niet, bondscoach Alyson Annan telde er maar liefst 22, maar hoe kan het dat ze dit toernooi tot dusver nauwelijks verzilverd worden? 

We vroegen het direct na afloop van de wedstrijd aan bondscoach Alyson Annan en aanvalster Laurien Leurink. Hoe kijken zij aan tegen de tegenvallende EK-start en hebben ze al een verklaring voor het missen van de scherpte voorin? Woensdag wacht voor Oranje de laatste poulewedstrijd tegen Rusland. In hoeverre zal de voorbereiding op dat duel na twee gelijke spelen en de derde plek in de poule in handen, anders zijn dan anders?

Bekijk de video!


9 Reacties

 1. robvisser

  Ik hoor het al, totaal geen besef dat er toch wel wat meer aan de hand is met het spel van Oranje dan alleen het missen van kansen (waarvan het aantal schromelijk wordt overdreven, volgens mij). Jammer, hoe kun je dan verwachten dat er lering uit wordt getrokken?

 2. nuchterrr

  Volgens mij missen ze Ginella Zerbo zonder goede Spitsen Geen plezier !!

 3. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  Niet alleen vernieuwing bij de Dames van NL team maar kan Philip Kooke ook gewoon vervangen worden @NOS...? Deze man denkt ook de sport uitgevonden te hebben..

  1. circlestorm69

   Jij hebt zeker geen Ziggo? Vergeleken met Tim Steens is Philip Kooke een verademing!

 4. jonathan

  Beide slecht, alleen de vervelende arrogantie van Kooke, die echt denkt dat hij hockey heeft uitgevonden, tenslotte heeft hij er een boek over geschreven, maakt dat ik Kooke de meest irritante vind.

 5. haags-hopje

  Annan mag natuurlijk best reutelen over 22 gemiste kansen, alleen moet ze dat niet echt geloven. Er is wel wat meer aan de hand. Een aantal bepalende speelsters is totaal niet in vorm en er moet vooral goed nagedacht worden over (varianten voor) de corner. Die is echt ondermaats voor (nog steeds) de beste ploeg van de wereld. Succes!

 6. lexi-b

  Misschien heeft de bondscoach wel goed door wat er mis is, maar wil ze dat niet in de media uit de doeken doen? Verder kan ik me herinneren dat tijdens het laatste WK veel mensen op dit forum zaten te klagen over het gebrek aan tegenstand en werden de winnende prestaties compleet afgezeken. Nu lijkt het alsof het gat idd kleiner geworden is, en wint NL ook niet meer. Nu is het weer afzeiken geblazen. Samengevat, het maakt de reaguurders hier geen klap uit wat of hoe er wordt geprespresteetd, er valt altijd wel wat te vinden om over te zaniken. Doe je best maar, ik ga daar niet in mee en blijf fan, in voor- en tegenspoed. Hup Oranje!

  1. TonGloppert

   hear hear!


Wat vind jij? Praat mee...