Annan: ‘Trots dat de meiden de wedstrijden gezond zijn doorgekomen’

Alyson Annan was donderdagavond na de tweede Pro League-wedstrijd tegen Groot-Brittannië zeer tevreden met de 3-0 overwinning van haar ploeg. De bondscoach blikt terug op een bijzonder tweeluik in tijden van het coronavirus. ‘Ik ben trots dat de meiden deze wedstrijden gezond zijn doorgekomen.’

Verder geeft Annan haar mening op het nieuwsbericht van de NOS, eerder deze avond, waarbij sponsor ABNAMRO de hockeywereld oproept tot gelijke behandeling tussen mannen en vrouwen. ABNAMRO verlangt van clubs dat vrouwelijke speelsters vanaf 2025 evenveel verdienen als hun mannelijke collega’s. De bank, die sponsor is van 53 hockeyverenigingen, gaat geen nieuwe sponsorovereenkomst aan met clubs die zich niet aan de fiftyfifty-doelstelling gaat committeren.


2 Reacties

  1. mark-j

    De bank gaat zelf dan ook al het personeel gelijk betalen mag ik aannemen en gelijke aantallen vrouwen op topposities ? Anders is het een wassen neus van de bankmannetjes .

  2. rancoburgzorg

    De hypocriete heertjes van de ABN AMRO gaan dus binnenkort als sponsor van het AJAX vrouwenteam stoppen? Of wordt alleen weer de hockeywereld die rare salarisregel opgelegd. Goedkoop scoren, bah!


Wat vind jij? Praat mee...