Australië nieuwe koploper wereldranglijst, Oranje Heren vierde

De Australische mannenploeg is de nieuwe nummer één op de kersverse wereldranglijst van de Internationale Hockeybond FIH. Door de eindzege in de finale tegen Argentinië tijdens de HWL Final in India (2-1) hebben de Kookaburras de Zuid-Amerikanen verdreven van de eerste plek. De Oranje Heren blijven vierde op de ranglijst.

Het is voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 dat Australië de ranglijst aanvoert. Achter de koploper en Argentinië bezetten België, Nederland en Duitsland de plekken drie, vier en vijf in de rangschikking.

Het India van bondscoach Sjoerd Marijne – dat derde werd tijdens de HWL in eigen land – blijft zesde, maar verkleinde de puntenachterstand op Duitsland aanzienlijk door de goede prestatie in Bhubaneswar.

Oranje Dames overheersen

Bij de vrouwen bleven de Oranje Dames door de eindzege in de HWL Final in Auckland vanzelfsprekend de nummer één van de wereldranglijst, een positie die ze al sinds 2012 (!) in handen hebben. De top van de ranglijst kende geen wijzigingen: achter Nederland bezetten Engeland en Argentinië de tweede en derde plek. Nieuw-Zeeland, verliezend finalist tegen Oranje (3-0), wisselde van plek met Australië en staat nu vierde op de lijst.

Hier vind je de geactualiseerde wereldranglijst bij de mannen en de vrouwen.


Wat vind jij? Praat mee...