Beins, Blok en Lodewijks in Pro League-selectie

Bondscoach Max Caldas heeft de 21 spelers bekendgemaakt die naar Nieuw-Zeeland en Australië afreizen voor de eerste twee wedstrijden van de Oranje Heren in de Pro League. Oranje speelt op 27 januari tegen Nieuw-Zeeland en op 2 februari tegen Australië. Per duel mogen er achttien spelers in actie komen. Daarnaast heeft Caldas de achttienkoppige selectie voor de uitwedstrijd tegen Spanje bekendgemaakt (15 februari).

In vergelijking met de twintig namen die Caldas eerder bekendmaakte zijn Teun Beins (Oranje-Rood), Justen Blok, Diede van Puffelen (beiden Rotterdam), Johannes Mooij (Atletic Terrassa), Jelle Galema en Arjen Lodewijks (beiden Den Bosch) aan de Pro League-selectie toegevoegd. Daardoor zijn nu 26 van de 32 spelers bekend die namens Oranje in de nieuwe landencompetitie mogen uitkomen. De geblesseerde Sander de Wijn, Thijs van Dam, Seve van Ass en Floris Wortelboer behoren (nog) niet toe die groep. Eerder was al bekend dat Valentin Verga en Robbert Kemperman vanwege hun deelname aan de lucratieve Maleisische competitie niet voor de Pro League worden geselecteerd.

Caldas heeft Billy Bakker aangewezen als aanvoerder van Oranje in de wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en Australië. Tegen Spanje draagt Mink van der Weerden de aanvoerdersband.

Selectie duels tegen Nieuw-Zeeland en Australië

naam club
Sander Baart Braxgata
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Teun Beins Oranje-Rood
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood
Justen Blok Rotterdam
Thierry Brinkman Bloemendaal
Roel Bovendeert Bloemendaal
Jorrit Croon Bloemendaal
Jonas de Geus Almere
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Jip Janssen Kampong
Bjorn Kellerman Kampong
Joep de Mol Oranje-Rood
Terrance Pieters Almere
Mirco Pruyser Amsterdam
Diede van Puffelen Rotterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam van den Ven HGC
Derck de Vilder Kampong
Mink van der Weerden Oranje-Rood

Selectie duel tegen Spanje

naam club
Sander Baart Braxgata
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood
Thierry Brinkman Bloemendaal
Roel Bovendeert Bloemendaal
Jorrit Croon Bloemendaal
Jelle Galema Den Bosch
Jonas de Geus Almere
Jip Janssen Kampong
Arjen Lodewijks Den Bosch
Joep de Mol Oranje-Rood
Johannes Mooij Atletic Terrassa
Terrance Pieters Almere
Mirco Pruyser Amsterdam
Sam van der Ven (k) HGC
Derck de Vilder Kampong
Bob de Voogd Oranje-Rood
Mink van der Weerden Oranje-Rood

10 Reacties

 1. Runa Honig

  Nou zowaar is Kellerman voor 1 van de wedstrijden geselecteerd. Joegee! Ik vraag me dan af, waarom nu wel en niet voor het wk? En dan weer gewoon die namen van wanpresterende wk-gangers.......

 2. Freekie

  Wanpresterend ja, slechts 2e van de wereld, op shootouts..... Zoek een hobby, clown. Want hier ben je niet erg goed in

  1. Runa Honig

   Freekie: bezig je taal of verdwijn lekker naar een voetbalsite.

 3. Freekie

  Misschien moet jij je eens in die sport verdiepen, wie weet kom je een talent tegen, in plaats van vanuit je sofa uithalen naar jongens die keihard werken om vervolgens door jouw fitte gestalte 'wanpresterend' genoemd te worden, want jouw tactische genie had ze fluitend wereld kampioen gemaakt natuurlijk? Of was dat dan weer een genante vertoning voor de hockey wereld geweest...?

  1. Runa Honig

   Het zou fijn zijn als je de nuance er een beetje in houdt, freekie. Ik zat in 1973 als klein meisje in het stadion toen Nederland wereldkampioen werd in Amstelveen. Jij was toen waarschijnlijk nog niet eens geboren!

 4. mickh

  Freek, wat is dit voor een onzin? Sinds wanneer mag iemand hier geen mening hebben over een aantal gearriveerde spelers die gedurende het WK het volledig hebben laten afweten? Hard trainen doen ze zeker en op gezette momenten volledig door het ijs zakken kennelijk ook. Mag dat niet benoemd worden? Caldas mag immens blij zijn dat twee ervan zelf eieren voor hun geld hebben gekozen met hun uitstap naar Maleisie; een probleem minder voor deze hulpeloze coach, die het allemaal niet aan lijkt te kunnen.

 5. vostammer

  Ik kan de prestatie van de NL heren op het wk alleen maar goed noemen. Niet supergoed maar wel gewoon goed. En van een Belgie met deze kwaliteiten kun je verliezen, dat is niet zo gek.

 6. robvisser

  @Lostammer@gmail.com Het was geen hoogstaande finale en ik vond de Belgen net zo min goed spelen als Nederland. Het had ook de andere kant op kunnen vallen, dat was ook niet raar geweest. NL had helaas een zwakke strafcorner met Mink, ook in de finale kwam het niet uit de verf.

 7. Mark Bouwman

  Mensen, het blijft al jarenlang de vraag wie er tijdens de reguliere speeltijd op het moment suprême echt "staan". Mindfuck, daar gaat het om àls we er nog steeds vanuit gaan dat we kwalitatief in alle opzichten de "beste" spelers selecteren. Dat iedereen zich uit de naad traint: ja zeg, dat mag ik toch echt hopen....

 8. w.j.arriens

  Je zou zeggen dat de komende periode, na het recente WK in India en in aanloop naar de Spelen in Tokyo ideaal is om nog meer verjonging door te voeren. Talent genoeg, maar je moet wel durven (selekteren). De nieuwe mix krijgt dan de tijd en gelegenheid om ervaring op te doen die nodig is om in 2020 naar de titel te dingen. Tevens zet je meteen een grote stap op de weg naar het WK daaropvolgend. Binnenkort zullen de mannen met name tegen Australie op de pijnbank worden gelegd. Zulke leermomenten krijg je niet vaak. Het zou beter zijn zoveel mogelijk jonge talenten dit te laten ervaren, want de ouderen hebben het al ondergaan en niet kunnen verzilveren. Als je naar de selektie kijkt voor de komende periode waarin veel internationale wedstrijden zullen worden gespeeld, stel je vast dat er van de 20 man die kort geleden naar India gingen, maar liefst 11 zijn, die op de komende Spelen 30 jaar of ouder zullen zijn, waaronder de beide keepers. Dat is jammer, want er is niet gebleken dat de huidige kennis en ervaring tot het zo begeerde doel heeft kunnen leiden.


Wat vind jij? Praat mee...