Bijna 2500 kaarten verkocht voor Nederland-Duitsland op Rotterdam

De kaartverkoop voor de FIH Pro League-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland, volgende week dinsdagavond 5 maart (aanvang 18.45 uur) bij HC Rotterdam, begint behoorlijk op gang te komen. Inmiddels zijn bijna 2500 kaarten verkocht voor het mannenduel. ‘Nu iedereen na de winterstop weer aan veldhockey gaat denken, verwachten we dat de kaartverkoop de komende dagen nog verder zal aantrekken’, zegt een woordvoerder van de KNHB. Kaarten zijn verkrijgbaar via fihproleague.nl.

De derby tussen Nederland en Duitsland is de eerste Pro League-wedstrijd op vaderlandse bodem, nadat de Oranje Heren de afgelopen weken in Nieuw-Zeeland/Australië, Spanje en Argentinië speelden. Zoals KNHB-directeur Erik Gerritsen al eerder aankondigde, pakt de hockeybond de Pro League in Nederland aan als Rabo Super Serie Plus-wedstrijden.

Vuurwerk, Hockey Skills Park, een DJ en een selfie met Oranje-spelers

Het duel in Rotterdam wordt geopend met een spectaculaire vuurwerkshow en afgesloten met een DJ, die het clubhuis na afloop omtovert tot een hockeyfeest. Ook voor de kinderen is er meer dan alleen de wedstrijd. Zij kunnen voor en tijdens de wedstrijd aan hun skills werken bij het Hockey Skills Park. In de rust mogen ze, net als bij hun club, met bal en stick het veld op en na afloop delen de spelers van het Nederlands Elftal handtekeningen uit en kunnen de kinderen met hun favoriete spelers op de foto. Er is een adidas-stand waar replica-shirts van Oranje te koop zijn.

Je skills verbeteren kan in het Hockey Skills Park, dat onder andere is opgezet door international Mirco Pruyser. Foto: Willem Vernes

Kaarten online en dinsdag aan de kassa

De kaarten voor het Pro League-duel kosten €7,50 voor kinderen tot 15 jaar, vanaf 15 jaar kosten de kaarten €12,50 per persoon. De kaarten zijn online verkrijgbaar via fihproleague.nl en op dinsdag 5 maart vanaf twee uur voor de afslag van de wedstrijd aan de kassa’s van het stadion.

 

 


14 Reacties

 1. just

  Mensen zaten nog te klagen dat bij de buitenlandse wedstrijden er steeds maar rond the 2500 mensen zaten terwijl in nederland bij lange na nog niet het minimum van 4000 is verkocht

  1. vostammer

   Veel meer mensen kunnen er ook niet in dat Rotterdamse stadion. Achter de doelen is niet eens meer dan een hek. Maar ja, de wedstrijdjes moesten verdeeld worden in polderland. Het kan allemal nog erger.... in China zitten er 650 mensen bij de Pro Liga

  2. just

   Vorig jaar bij de EHL zaten er rond de 6000 mensen maar dat was met extra tribunes

  3. sven-olaf

   @Vostammer: kom dinsdag ook naar Rotterdam om te genieten van het prachtige stadion & de geweldige ambiance en natuurlijk om het Nederlands Elftal aan te moedigen!

 2. jappiekrekel

  Zouden hockey.nl en de KNHB zich uberhaupt realiseren dat de stroom berichten over Oranje (alleen in februari al meer dan 50) een overdaad is? Bedoel, in Nederland hebben we ong. 250.000 leden. Misschien zijn er die lezers die gewoon afhaken, omdat zij een andere interesse hebben dan die onuitputtelijke HPL push. Los van de veelal weinig inhoudelijke content.

 3. mickh

  Als Max `in zijn kracht` het voor elkaar krijgt om nog even van Duitsland te verliezen in eigen huis, dan mag ik toch hopen dat de KNHB hem er nog uit tieft voordat de voorjaarsvakantie begint. Geld zat, dat kan de reden niet zijn en dan een coach aanstellen die WEL het verschil maakt.

  1. jhlp

   Zoals....? Ehren😉 of Cox? Maneschijn? Of toch Oltmans?

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Of Van de Heuvel?

 4. haags-hopje

  Dinsdag om een uur of zes in de spits over de A13 en/of de A20 naar Rotterdam rijden lijkt me een mooie uitdaging! Voor jeugd buiten Rotterdam sowieso een lastig verhaal. Door de idiote planning is er nu geen weekend meer over. Wat een waanzin!

 5. rancoburgzorg

  Gezien de rest van de wedstrijden in de PL mag je nog de handen dichtknijpen dat het niet om 10 uur 's ochtends is (zoals in Spanje).

 6. jappiekrekel

  Het is iets te kort door de bocht om Caldas zo neer te sabbelen. Let wel, hij is een professional met goede staat van dienst, is kundig en staat voor zijn spelersgroep en in dit geval ook voor het welzijn en gezondheid van zijn spelers. Het zou dus zo maar kunnen dat hij, gezien dit HPL programma en de aanstaande competitie ook dat doet en dus 'zuinig' is met spelers die rust nodig hebben. Ergo dus niet het 'beste elftal' Let wel, ieder weldenkend mens had dit scenario -overvol programma en kort op de start van de competitie - kunnen voorspellen. En ja dus ook de KNHB. Maar die hebben zich er aan verbonden. Over de bezoekers.. De KNHB is altijd creatief en zal zeker ri FIH mooie sier willen maken, wat dat betreft dus gratis kaarten voor extra kinderen van sponsoren, schoolbussen met locale jeugd....Vol zal het zitten en niemand zal zien of de kosten door de kaartverkoop worden gedekt door de betalende 'bezoekers of 'genodigden'.

  1. janine-bijlsma

   Dit is gewoon een gezamelijk genomen beslissing met de clubs, die hun jaarsalaris betaald. Niet meer dan logisch.

 7. vostammer

  @sven-olaf Komende dinsdag is er regen en onweer voorspeld. Daar kan Rotterdam trouwens niets aan doen, de FIH kan aflasten en een gelijkspel uitdelen of buiten de overdekte tribune wordt iedereen nat....

 8. Runa Honig

  1845 is inderdaad een buktijd om te beginnen, commercieel niet handig ook, maar verder moeten we blij zijn met dit soort wedstrijden, vind ik. Ophouden met z** allemaal.


Wat vind jij? Praat mee...