Billy Bakker en Max Caldas genieten van India en kijken uit naar WK-start

Het Nederlands elftal moest er in vergelijking met andere landen lang op wachten, maar zaterdag speelt Oranje de eerste poulewedstrijd tegen Maleisië. Vierentwintig uur voorafgaand aan de openingswedstrijd van Oranje spraken we in het spelershotel in Bhubaneswar met bondscoach Max Caldas en aanvoerder Billy Bakker uitgebreid over de eerste week in India, de openingsceremonie en tegenstander Maleisië.

Hoe leeft Oranje toe naar de toernooistart in het hockeygekke India, hoe zag de voorbije week op Indiase bodem eruit en hoe staat de selectie er voor? Want, begint Nederland morgen in het imposante Kalinga Stadium met een volledig fitte selectie aan het WK?

 


1 Reactie

  1. robvisser

    Tuurlijk, een mooie hockeycultuur en ik kan me voorstellen dat teams daar graag zo'n toernooi spelen, maar de Indiase cultuur in het algemeen zou ik niet perse als maatstaf willen nemen. Dat 'de NL cultuur er haaks op staat', zoals Billy het zegt, is bijvoorbeeld maar goed ook als je denkt aan de positie van vrouwen aldaar en hun enorme onveiligheid. Het is er dus niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar als je binnen zo'n cocon van het toernooi zit dan blijft het blikveld beperkt, dat snap ik ook wel.


Wat vind jij? Praat mee...