Bjorn Kellerman: ‘We hebben de wedstrijd weer onnodig weggegeven’

‘We waren allemaal te slordig, hebben de wedstrijd in het vierde kwart onnodig weggegeven en moeten hiervan leren.” Dat was samengevat het commentaar van Oranje-spits Bjorn Kellerman na de verloren Pro League-wedstrijd in en tegen Argentinië (4-3).

Ook goalie Sam van der Ven, die vier treffers moest incasseren, was na afloop teleurgesteld en keek voor onze camera onder meer terug op miscommunicatie met de scheidsrechter, die Nederland al vroeg in het duel een videoreferral kostte. ‘Dat was uiteindelijk funest.’


8 Reacties

 1. Runa Honig

  Zowel bij de heren als dames is het tijd voor een grondige tussentijdse evaluatie met het oog op de route naar de OS. Dat Caldas maar in het zadel wordt gehouden, ik begrijp er werkelijk helemaal niets van. Wat Caldas goed kan is een goede teamsfeer creëeren, maar dat is niet genoeg. Je moet spelers beter maken, ze goed positioneren en je als coach snel kunnen aanpassen en tactisch kunnen schakelen. Los even van het dramatische selectiebeleid, waarbij persoonlijke relaties prevaleren. Menig speler speelt onder Caldas bovendien veel zwakker dan bij de eigen club.

  1. vostammer

   Dat van die « persoonlijke relaties » mag je best uitleggen. Nieuwsgierig!

 2. barbara-frese

  Wat een goed commentaar van Björn. Een team effort, dat is hockey!!!! We komen oranje aanmoedigen tegen Duitsland!!! Dat wordt een mooie avond!!!

 3. Runa Honig

  Vostammer: de persoonlijke voorkeuren van Caldas zijn toch bekend! Hoeven we hier niet met naam en toenaam te noemen, niet leuk voor de spelers. Dat Kellerman niet tot zijn hofhouding behoort is geen geheim. Ps: je zou toch denken dat wij allemaal werkeloos zijn. 🤔

  1. goud

   Ondanks grote held Kellerman verloren..... Als het klopt wat je over Caldas schrijft is er niets bijzonders gezegd. Coachen is geen objectieve wetenschap. Er zal altijd discussie zijn. Deze discussie gaat nooit over Teun de Nooijer maar altijd over “nummer” 15 t/m 22 van de selectie. En vaak is verschil tussen speler A of B uit dit groepje minimaal niet aan de orde en nog veel minder relevant. Dus Kellerman of een “vriendje” wat net zo zwak is maakt niets uit.

 4. mickh

  Runa, het is maar de vraag of die goede teamsfeer bijdraagt aan de prestaties; in het verleden waren er gasten die elkaar niet konden luchten of zien, doch wel Wereld- en Olympisch kampioen werden. Ik vind het bij de heren een kleffe bende met spelers die allemaal dezelfde `team building onzin` in de microfoon tetteren. Prima jongens hoor, daar niet van, maar het aantal 'karakters` is minimaal en de prestaties veels te wisselvallig. Coach Caldas heeft niet het vermogen om het uiterste uit deze groep te halen; er wordt nog immer belabberd verdedigd, ook tijdens WK toen De Wijn er stond, maar zeker ook ivm 4 jaar geleden. Ik zou niet weten wat Caldas er heeft ingebracht bij deze groep, behalve `dat zalvende teamgelul`. Als die gasten zonder coach op pad gaan, presteren ze echt niet minder dan dat ze nu doen, Caldas heeft namelijk toch niet het vermogen om een wedstrijd te doen kantelen, dat laat de beste man telkens weer zien.

  1. Runa Honig

   Mickh: eens, jacques brinkman en maurits hendriks weten er alles van. Bonje, maar toch olympisch goud, in Sydney was dat geloof ik. Inderdaad, de goede sfeer lijkt hier niets extra’s op te leveren. Laten we niet vergeten dat een aantal jongens er wel echt hard voor werkt. Ze verdienen een andere coach, alexander cox graag.

 5. Hammie

  Vrees dat er bij de KNHB hetzelfde soort watjes zitten als bij oranje dus dat houdt elkaar t handje boven t hoofd. Tokio is al vet te laat dus reken daar op max een plek om plaats 3 en 4, wellicht kunnen de heren een leuke succesvolle yoga school gaan beginnen...


Wat vind jij? Praat mee...