Bloemendaal hofleverancier van Oranje tegen Zuid-Afrika

Bondscoach Jeroen Delmée heeft de wedstrijdselectie bekendgemaakt voor de eerste van vier FIH Pro League-wedstrijden die de Oranje Heren in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom spelen. Oranje staat dinsdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd tegenover Zuid-Afrika, de nummer tien van de wereldranglijst. Bloemendaal levert voor dat duel vijf spelers en is hofleverancier.

Bloemendaal-aanvaller Thierry Brinkman draagt opnieuw de aanvoerdersband in de tweede interland die de Oranje Heren dit kalenderjaar spelen. De trefzekere spits is met 122 caps de meest ervaren international in de groep van Delmée. Achter hem volgt doelman Pirmin Blaak met 115 optredens in Oranje.

Laatste onderlinge duel

Nederland stond op de mislukte Olympische Spelen van Tokio voor het laatst tegenover Zuid-Afrika. In dat duel tijdens de groepsfase moest een zwalkend Oranje een sensationele 0-3 achterstand repareren. Dat lukte, maar in het Oranje-kamp was niemand na afloop echt blij met de uiteindelijke 5-3 overwinning. Het duel met de energieke Zuid-Afrikaanse ploeg was symbolisch voor de vorm van Oranje, dat jammerlijk sneuvelde in de kwartfinale na shoot-outs tegen Australië.

Joep de Mol duelleert met de Zuid-Afrikaan Samkelo Mvimbi tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Foto: Koen Suyk

Mijlpalen in zicht

Tijdens de komende Pro League-duels kunnen drie Oranje-internationals een mijlpaal bereiken in hun loopbaan. Joep de Mol, Jonas de Geus (elk 97 caps) en Jorrit Croon (96) hebben op Zuid-Afrikaanse bodem de grens van honderd interlands binnen bereik. Voor Thierry Brinkman lonkt een ander jubileum: de aanvaller heeft nog vijf goals nodig voor zijn vijftigste treffer in het Nederlands elftal.

Live op Ziggo

De Pro League-wedstrijd Zuid-Afrika – Nederland is vanavond vanaf 19.00 uur live te zien op Ziggo Sport. Hockeyliefhebbers zonder abonnement op die betaalzender kunnen vanaf 18.30 uur het liveblog op deze site gebruiken om niets te missen van de vierde interland onder bondscoach Delmée.

De wedstrijdselectie van Oranje tegen Zuid-Afrika

NAAM CLUB CAPS GOALS
Lars Balk Kampong 82 3
Teun Beins Bloemendaal 10 0
Koen Bijen Den Bosch 3 0
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood 115 0
Thierry Brinkman Bloemendaal 122 45
Jorrit Croon Bloemendaal 96 7
Thijs van Dam Rotterdam 65 11
Steijn van Heijningen HGC 3 0
Tjep Hoedemakers Rotterdam 2 0
Jip Janssen Kampong 54 25
Derk Meijer (k) Rotterdam 1 0
Joep de Mol Oranje-Rood 97 1
Terrance Pieters Kampong 20 5
Tijmen Reijenga Den Bosch 2 0
Tim Swaen Bloemendaal 1 0
Derck de Vilder Kampong 9 0
Dennis Warmerdam Pinoké 2 1
Floris Wortelboer Bloemendaal 57 1

Wat vind jij? Praat mee...