Voor Bob de Voogd in vorm is het gevoel dubbel

Maandagavond stond Bob de Voogd met zijn vrienden in concertzaal De Effenaar in Eindhoven, voor een concert van de Amerikaanse rapper Nelly, bekend van het nummer ‘Hot in Here’. Toen belde bondscoach Max Caldas. De Voogd wist meteen wat dat betekende.

Dat hij met zijn vrienden in de concertzaal stond, geeft misschien wel aan dat de aanvaller van Oranje-Rood en het Nederlands elftal niet had verwacht dat hij nog een telefoongesprek zou moeten voeren op maandagavond. Want de spelers die meegingen naar de HWL Final in India werden gemaild. Dus daar stond De Voogd opeens in een bijzonder gesprek met Caldas.

‘Ik had het niet zien aankomen. Ik was heel graag meegegaan. Het is vervelend dat ik dit toernooi niet ga spelen. Het gevoel is een beetje dubbel’, bekent De Voogd, die een goed EK speelde en nadrukkelijk in vorm is. Hij scoorde onlangs zijn honderdste doelpunt in de Hoofdklasse voor zijn club Oranje-Rood. Dit seizoen wist hij in elf wedstrijden zeven keer te scoren, de ene goal nog mooier dan de andere. ‘Ik heb wel goed met Max gesproken en eigenlijk was dat alleen maar heel positief. We hebben een grote groep en hij wil anderen ook laten spelen. Ik heb een goed jaar gehad, dat werd bevestigd. Dus die boodschap neem ik mee. Daarom voelt het ook niet als afvallen.’

‘Misschien moet ik me nog meer laten zien’

De immer bescheiden De Voogd werd wel even aan het denken gezet door de boodschap van de bondscoach. ‘Ja, het is absoluut geen negatief verhaal. Ik kreeg juist veel vertrouwen van hem in het gesprek. Maar hij moet keuzes maken. En dan kiest hij toch voor mij om niet mee te gaan. Dus het is geen negatief verhaal. Maar ik moet blijven knokken voor de toekomst. En misschien moet ik me nog meer laten zien.’


2 Reacties

  1. vostammer

    Terecht niet in Oranje. Als je naar die slappe en gedateerde hap van Nelly gaat ipv BOEF of zo, verdien je het so wie so niet. Goed gezien Caldas!

    1. erik71

      Zeg dan niks


Wat vind jij? Praat mee...