Bondscoach Pakistan: ‘Onzeker of we meedoen aan het WK’

Het is vanwege de penibele financiële situatie onzeker of Pakistan wel meedoet aan het naderende wereldkampioenschap voor heren in het Indiase Bhubaneswar. Dat zegt bondscoach Tauqeer Ahmad Dar in de Pakistaanse media. Pakistan is een van de tegenstanders in de poule van Nederland.

Volgens Dar gaat Pakistan door een grote financiële crisis, waardoor het onzeker is of het Aziatische land voldoende geld heeft om deel te kunnen nemen aan het WK. Dar heeft de Pakistan Hockey Federation gevraagd om fondsen beschikbaar te stellen.

Roelant Oltmans

De zorgelijke financiële staat van het Pakistaanse hockey was voor Roelant Oltmans een van de redenen om ruim een maand geleden te stoppen als bondscoach van Pakistan. Dar, een voormalige aanvoerder van het Pakistaanse team, is zijn opvolger. Oltmans heeft inmiddels onderdak gevonden bij het Maleisische team, samen met Duitsland, de andere tegenstander in de poule van Nederland.


3 Reacties

  1. vostammer

    Gelukkig hebben ze daar bij de FIH een oplossing voor: Nog meer verre internationale wedstrijden!

  2. robvisser

    @Lostammer@gmail.com Ik denk ook niet dat de FIH haar oren moet laten hangen naar een zwakke broeder die noch de veiligheid noch de financiën op orde heeft. Er is vast wel een adequate vervanger voor Pakistan te vinden, zowel op het WK als bij de FIH Pro League. Het zal wel snel moeten want het WK komt eraan.

  3. PetervanWagensveld

    hockey ................................ een zeepbel. Alleen boboo's spelen er nog mee.


Wat vind jij? Praat mee...