Bondscoaches hervatten training met ‘olympische’ groepen

De bondscoaches Max Caldas en Alyson Annan gaan de trainingen van de Oranje Heren en de Oranje Dames hervatten. Zij hebben daarvoor per 1 mei de toestemming gekregen van het ministerie van VWS, het RIVM en NOC*NSF. De beide teams mogen alleen in het Wagener Stadion in Amsterdam én met een gelimiteerde groep spelers trainen.

Voor Caldas en Annan geldt dat ze hun trainingen moet aanpassen aan de anderhalve meter-regel en zij zich moeten houden aan het sportprotocol. Het clubhuis en de kleedruimten van Amsterdam en het Wagener Stadion blijven gesloten. De spelers moeten zich dus thuis omkleden en thuis douchen.

Hoofdklasse-teams mogen nog niet trainen

De Oranje Dames en Heren zijn overigens de enige senioren hockeyteams die de training mogen hervatten. De Hoofdklasse-teams hebben hiervoor geen toestemming gekregen. De gemeenten hebben alleen hun fiat gegeven aan spelers met een A-, HP- of selectiestatus op basis van afspraken tussen de Rijksoverheid en NOC*NSF. Een uitzondering is alleen gemaakt voor spelers van Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s).

Alyson voegt Pien Dicke toe aan trainingsgroep

Vanwege de beperking van de spelersgroepen hebben de bondscoaches Caldas en Annan ervoor gekozen hun ‘olympische’ trainingsgroepen te handhaven. Annan heeft alleen Pien Dicke toegevoegd aan haar groep. De aanvalster van SCHC was eerder nog reserve. Vanuit die rol maakte ze eerder dit jaar wel haar debuut in het Oranje-shirt tijdens een FIH Pro League-duel in en tegen China. Dicke speelde vervolgens ook de beide ontmoetingen in Argentinië.

Pien Dicke in actie tegen Argentinië. Foto: Rodrigo Jaramillo

De volledige trainingsgroep van de Oranje Dames ziet er als volgt uit:

Voornaam  Achternaam  Club*
Felice   Albers   Amsterdam
Ireen   Van den Assem Den Bosch
Pien Dicke SCHC
Kyra Fortuin SCHC
Margot   Van Geffen Den Bosch
Eva   De Goede Amsterdam
Ilse   Kappelle   Amsterdam
Marloes   Keetels   Den Bosch
Josine   Koning (K)   Den Bosch
Sanne   Koolen   Den Bosch
Laurien    Leurink   SCHC
Caia   Van Maasakker SCHC
Frédérique  Matla  Den Bosch
Laura    Nunnink   Oranje-Rood
Malou   Pheninckx      Kampong
Pien   Sanders   Den Bosch
Lauren   Stam   Amsterdam
Marijn   Veen   Amsterdam
Anne   Veenendaal (K)   Amsterdam
Maria   Verschoor   Amsterdam
Xan   De Waard SCHC
Lidewij   Welten   Den Bosch
Ginella   Zerbo   SCHC

* Seizoen 2019/2020

Terrance Pieters en Floris Wortelboer nog geblesseerd

Bij Caldas maken Terrance Pieters en Floris Wortelboer wel deel uit van de trainingsgroep, maar ze kunnen de groepstraining nog niet hervatten omdat ze nog niet volledig zijn hersteld van hun eerder opgelopen blessures. Pieters heeft een blessure aan zijn pees, Wortelboer aan zijn schouder.

Floris Wortelboer tijdens de eerste olympische kwalificatiewedstrijd Nederland-Pakistan (4-4). Foto: Koen Suyk

De volledige trainingsgroep van Caldas ziet er als volgt uit:

Voornaam    Achternaam    Club*
Seve     Ass, van     HGC    
Sander  Baart  Braxgata 
Billy     Bakker     Amsterdam
Lars     Balk     Kampong
Pirmin     Blaak (GK)     Oranje-Rood
Thierry     Brinkman     Bloemendaal
Jorrit  Croon  Bloemendaal
Thijs  Dam, van  Rotterdam
Jelle     Galema     Den Bosch
Jonas    Geus, de    Kampong
Jeroen     Hertzberger     Rotterdam
Jip     Janssen     Kampong
Bjorn     Kellerman     Kampong
Robbert   Kemperman   Kampong
Joep     Mol, de     Oranje-Rood
Terrance Pieters Kampong
Mirco     Pruyser     Amsterdam
Glenn     Schuurman     Bloemendaal
Sam     Ven, van der (GK)     HGC    
Maurits Visser Bloemendaal
Mink     Weerden, van der     Oranje-Rood
Sander Wijn, de Kampong
Floris Wortelboer Bloemendaal

* Seizoen 2019/2020


13 Reacties

 1. arnoldS

  Wortelboer zal een schouderoperatie moeten ondergaan. Die arm gaat geheid nog een keer uit de kom. Zou slim zijn nu direct te laten opereren, als het coronavirus het toe laat, en dan 5 maanden te revalideren. Iedereen die deze blessure heeft gehad of mee te maken heeft gehad, weet dat de kans om nog een luxatie meer dan 50% is. Gun het de jongen niet, maar gezien het feit dat ie al vaker dan 1x uit de kom is geweest, is het 90% zeker dat t nog een keer gebeurd.

  1. charliem

   Vorige week geopereerd 😉

  2. arnoldS

   Echt? Gelukkig en goede timing!

 2. jobe

  Gekkenwerk... hopelijk wordt er niemand ziek.

 3. Nvanas012

  Yibbi?😕

  1. slbal

   Moet eerst beter leren hockeyen.....

 4. haags-hopje

  Ik denk dat Caldas geen Corona beperkingen nodig heeft om de groep in tact te laten en niet te voorzien van nieuwe frisse krachten...

 5. robvisser

  @Nvanas012 Ja, ze is nog jong natuurlijk, maar hopelijk wordt het uiteindelijk niet hetzelfde verhaal als bij Charlotte Vega. Je moet wel een realistische kans krijgen. Maar Annan zal ook niet eeuwig bondscoach zijn. Het is wel wat gek dat ze nu niet in de trainingsgroep zit, want ze zat toch wel bij de groep voor de Pro League. In ieder geval mooi dat ze met z'n allen weer kunnen trainen, met inachtneming van de maatregelen.

 6. misha-van-oostveen

  Met het vertrek van Nunnink naar DB is op 1 speelster na alles van de top 3. Het is bijna niet meer serieus te nemen. Gaat de komende jaren enkel nog erger worden. KNHB wordt wakker!

  1. knap

   Waarom wijs je naar KNHB? Wat kunnen zij doen? “Foei je mag niet alle internationals benaderen!” Andere hockeyverenigingen moeten zich zelf de vraag stellen, hoe ze internationals kunnen aantrekken of behouden. Hoe ze daar geld voor kunnen genereren. Overigens is het in het voetbal niet anders. Je hebt paar grote clubs en de rest doet voor de lol mee. Goede spelers, zoeken goede spelers.

 7. misha-van-oostveen

  Hockey gaan we toch niet vergelijken met voetbal waar de spelers van Barca, Liverpool, Inter, Atalanta, Juventus en O ja Ajax, PSV, AZ, en Feyenoord komen. Punt is dat we moeten gaan zorgen voor verbreding van het hockey.

  1. knap

   Gaat niet gebeuren. Topspelers gaan voor prijzen en willen dus samen spelen met andere topspelers. En terecht ook. Je gaat als topspeler niet met een matige speler samenspelen. Dat doe je misschien twee jaar (uit clubliefde) en daarna zoek je het hogerop om jezelf verder te kunnen ontwikkelen op trainingen. Veel verenigingen moeten maar eens kijken of ze met de top mee willen doen en of ze daar de middelen voor kunnen genereren. Het is zeker vergelijkbaar met voetbal. Daar gaat Ronaldo ook niet naar NEC om met mindere spelers samen te spelen en dan ook nog tegen een klein salaris. Idem bij handbal, korfbal, volleybal het geval. Je mag nog blij zijn dat het bij vrouwenhockey om drie clubjes gaat en niet 1 of 2.

 8. Grasisgroeneraandeoverkant

  Geweldig!


Wat vind jij? Praat mee...