De Vilder, Pieters en Bovendeert met Oranje naar Australië

Derck De Vilder (Pinoké), Roel Bovendeert (Bloemendaal) en Terrance Pieters (Almere) zijn de meest opmerkelijke spelers in de trainingsselectie van bondscoach Max Caldas, die in januari op trainingsstage naar het Australische Perth vertrekt. Caldas gaat van 11 januari tot en met 4 februari 2018 met 24 spelers naar Perth.

Voor Derck de Vilder (19) is het zijn eerst echte selectie bij de Oranje Heren. In november 2016 werd hij, samen met een grote groep hoofdklassespelers door Caldas wel opgeroepen voor een korte trainingsstage. De Vilder behoort tot de talentvolle groep spelers van Jong Oranje, die in september in Spanje Europees kampioen werd.

Derck de Vilder in actie voor Jong Oranje tijdens het EK in Valencia. Foto: Frank Uijlenbroek

Bovendeert (25) keert terug in Oranje. De aanvaller speelde tot nu toe twaalf interlands en scoorde daarin vier doelpunten. Hij debuteerde in 2013 voor Oranje. In 2016 behoorde de Bloemendaler tot de laatste vier spelers die afvielen voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio. Na die Spelen werd hij door Caldas niet meer uitgenodigd, mede omdat de aanvaller lang geblesseerd was. Mede door een goede eerste seizoenshelft bij de Noord-Hollandse formatie mag hij zijn kunsten weer bij Oranje vertonen.

Ook Terrance Pieters (Almere) heeft van Caldas een uitnodiging gekregen voor de wintertrip. De talentvolle aanvaller maakte vorig jaar deel uit van de Oranje-selectie die trainde in Zuid-Afrika, maar viel in de aanloop naar de halve finale van de Hockey World League in Londen af. Hij keerde terug naar Jong Oranje waar hij met De Vilder Europees kampioen werd.

De Voogd, Croon en De Geus er weer bij

In de 24-koppige groep die meegaat naar de trainingsstage, zijn ook Bob de Voogd (Oranje-Rood), Jorrit Croon (HGC) en Jonas de Geus (Almere) opgenomen. Het drietal werd door Caldas thuisgelaten voor de HWL Finale in India, waar Nederland teleurstellend zevende werd.
Mink van der Weerden was in India wel aanwezig, maar raakte al geblesseerd in de warming-up van de eerste wedstrijd. Van der Weerden is wel opgenomen in de trainingsgroep, maar of hij daadwerkelijk meegaat hangt af van het herstel na zijn blessure. Van der Weerden wordt vandaag (woensdag) geopereerd.
Sander de Wijn maakt geen deel uit van de trainingsgroep. De verdedigende steunpilaar heeft zich vanwege zijn studie tot 1 augustus niet beschikbaar gesteld.

Met de stage in Australië – waar het zomer is – begint voor het Nederlands elftal de voorbereiding op het WK hockey dat in december in Bhubaneswar (India) wordt gehouden. In juni spelen de Oranje Heren ook de laatste Champions Trophy in Breda.

Volledige selectie

De volledige trainingsselectie voor de wintertrip in Australië ziet er als volgt uit:


Naam
Club
Tristan Algera HGC
Seve van Ass Rotterdam
Sander Baart Braxgata Hockey Club
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (K) Oranje-Rood
Roel Bovendeert Bloemendaal
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jorrit Croon HGC
Thijs van Dam Rotterdam
Jonas de Geus Almere
Martijn Havenga Kampong
Bjorn Kellerman Kampong
Robbert Kemperman Kampong
Joep de Mol Oranje-Rood
Terrance Pieters Almere
Mirco Pruyser Amsterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam van der Ven (K) HGC
Valentin Verga Amsterdam
Derck de Vilder Pinoké
Bob de Voogd Oranje-Rood
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Floris Wortelboer Bloemendaal

 


Wat vind jij? Praat mee...