Bovendeert terug in Oranje: ‘Ik wil niet wennen aan verliezen’

Roel Bovendeert speelde 13 april 2019 voor het laatst een interland. Tot vandaag. De aanvaller sloot na anderhalf jaar afwezigheid weer aan bij de selectie van Max Caldas. Ondanks het verlies tegen Duitsland (2-4), overheerst bij hem het gevoel van euforie. 

‘Het gevoel dat ik blij ben om terug te zijn overheerst’, reageert de speler van Bloemendaal direct na afloop voor camera. ‘Het voelt goed om mijn Oranje-shirt weer aan te hebben.’ Toch is het voor Bovendeert al lang geleden dat hij een wedstrijd verloren heeft. Een gevoel waar hij absoluut niet aan wil wennen.

Bekijk hier de complete video!


5 Reacties

 1. Stevenhoogwater

  Mooie vent, topspits!

 2. nuchterrr

  Een duikende ,Vliegende Spits die weleens een sleutel -figuur kan zijn voor de al te nette Nederlandse spelers die nooit duikend bij de 2de paal te vinden zijn ,vallend scoren zoals in de tijd van Tom van`t Hek verleert maar niet in Australie die de toekomst van het Hockey hebben laten zien vooral in de D de laatste 10 jaar ,wat dat betreft zou hij ook in Australie kunnen geboren zijn. S6 ,meerwaarde voor Het Nederlands Team ,Let op mijn woorden ....

  1. Eelco Houwink

   Ja, maar dan moet je wel de vliegende voorzet ipv postbode Kellerman als opzet van je aanval hebben

 3. jobe

  Geweldige kerel! Met juiste bediening van medespelers een top spits. Internationaal niets te zoeken. Leeft van defensieve fouten en zwakke verdedigers. Die zitten er in top 6 van de wereld simpelweg niet.

 4. Louise12

  Leuke kerel misschien, maar gewoonweg niet goed genoeg voor internationale hockey. Leuk dat duiken, maar beter spitsen die een bal kunnen aannemen en kunnen combineren. Daarom doet Brinkman het goed, met toch beperkte kwaliteiten.


Wat vind jij? Praat mee...