Bovendeert vervangt Balk tijdens HWL Final

De bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, Max Caldas, heeft Roel Bovendeert (Bloemendaal) opgeroepen als vervanger van Lars Balk (Kampong) bij de Hero Hockey World League Final. Op maandag 9 november 2015 brak Balk tijdens een judotraining zijn linkerduim.

De verwachte herstelperiode voor Balk bedraagt ongeveer 6 weken. Daarom zal  Bovendeert in zijn plaats naar India afreizen met Oranje. Eerder viel de speler van Bloemendaal nog af omdat Caldas stelde dat hij er een tijd uit is geweest, en ‘nog op de weg terug’ was. Zijn terugkeer in Oranje vindt nu dus sneller dan verwacht plaats. Voor Balk zou het zijn eerste toernooi zijn met het Nederlands Elftal.

HWL Final

De Hero Hockey World League Final vindt plaats van 27 november tot en met 6 december 2015 in Raipur, India. Nederland speelt in poule B, samen met Argentinië, Duitsland en India. De Nederlandse heren spelen hun eerste wedstrijd van het toernooi op 27 november 2015 om 16.00 uur tegen Duitsland. Klik hier voor het complete wedstrijdschema en de officiële toernooi informatie.

Lees ook: Galema over Oranje: ‘Ik zal nooit, maar dan ook nooit opgeven’


1 Reactie

  1. w-j-arriens

    Tja, iedereen gunt Bovendeert die plaats: een keiharde werker, goede konditie. Maar, meestal is het "net niet", bv met het afronden. Hij loopt ook al weer een paar jaar mee en is zeker niet doorgebroken. Ik zou zeggen, neem dan bv Jorrit Croon mee, ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd een giga talent dat zich bovendien snel ontwikkelt. Hij zal niet de eerste 17-jarige zijn die international wordt.


Wat vind jij? Praat mee...