Caldas blij met zes punten tegen wereldkampioen: ‘Het was vechten’

Aan het Pro League-tweeluik met wereldkampioen België hielden de Oranje Heren dit weekend zes punten over. Een knap maximaal resultaat en waar een week eerder nog geklaagd werd over het gebrek aan doelpunten in de stroef verlopen wedstrijden tegen Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland, scoorde Nederland in de twee duels met België in totaal maar liefst acht keer.

En dus was de ontlading bij Max Caldas en de spelers zondagmiddag groot na afloop van de 4-3 zege op de zuiderburen. Voor onze camera blikt Caldas uitvoerig terug op de wedstrijd, het succesvolle weekend, de goede uitgangspositie op de ranglijst en legt hij uit hoe het kan dat de goals nu wel vielen.

De om en om keepende Pirmin Blaak en Sam van der Ven blonken dit weekend beiden uit en hadden een groot aandeel in de zeges op België. Heeft Caldas al een idee hoe hij de keepersrol tijdens het EK gaat invullen? Gaan ze net als tijdens het EK 2017 weer om en om keepen of kiest hij voor een duidelijke vaste eerste doelman die hele wedstrijden gaat spelen?

Bekijk het interview hierboven!


9 Reacties

 1. walter-driehuis

  Normaal roepen en schreeuwen we van alles na zo'n post... maar nu is t akelig stil... ik zeg gewoon well done! En leer hiervan en neem de beste spelers gewoon altijd mee!

 2. Esther BoschvanRoozendaal

  Nu de verjonging , 10 jaar te laat , is doorgevoerd wordt het tijd voor een nieuwe Bondscoach met visie op tactisch gebied .

 3. Runa Honig

  Het kan aan zijn slechte taalvaardigheid liggen, maar ik snap Caldas niet. Hij zegt vrijwel nooit iets inhoudelijks. Het gaat altijd maar om het proces, maar ik zie geen proces. Het was tegen GB bagger en nu tegen België weer uitstekend, zo golft het de laatste tijd op en neer. De Belgen wisten elkaar blindelings te vinden en wisselen ook veel minder. Dat wisselschema van oranje moet sowieso eens onder de loep worden genomen. Het lijkt het ritme in de ploeg te verstoren. Maar zoveel dingen kunnen beter. Zonder de keepers was deze wedstrijd verloren gegaan. België is verder in proces dan oranje, 3 jaar geleden zou je waarschijnlijk worden uitgelachen met deze opmerking, 10 jaar geleden werd daar zelfs nog nauwelijks op niveau gespeeld, nu zal vrijwel niemand dit bestrijden.

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  De enige echte test is het EK in aanloop van de OS. En het enige wat echt telt is goud op de OS. Ondanks deze opleving heb ik er nog steeds weinig vertrouwen in: als het er echt toe doet moet NL het ook kunnen laten zien. Het is nog steeds te wisselvallig en Belgie liet in beide wedstrijden dominantie zien, waar NL vooral counterde. NL moet nog van GB, Argentinie en Australie winnen om zich te plaatsen voor final four. Een eerste plek bij de Pro League is hetzelfde als het winnen van de Goldcup, je koopt er weinig voor.

 5. gaston-orozco

  Caldas geeft geen antwoord aan jou. Hij antwoordt aan zijn werkgevers. Hij geeft interviews aan media als een kwestie van beleefdheid. Het is duidelijk dat hij alleen vage antwoorden geeft. Hij zou een idioot zijn om zijn methoden vrijuit aan zijn rivalen te geven. U hebt een soort van rechtencomplex. Bizar.

 6. gaston-orozco

  Uiteraard heeft Caldas prestatiebeoordelingen en minimumdoelen die elk jaar kunnen worden behaald. Het is een normaal proces in veel beroepen. Ik vermoed dat top 4 in HPL en top 3 in EK het minimumdoel zou zijn om zijn baan te behouden tot Tokio OS.

 7. mickh

  En u zegt? Het zal mij om het even zijn wat Caldas in de camera roept, als de prestaties van zijn elftal maar op niveau zijn. Zijn broodheer, Veen, is beleidsmatig natuurlijk van een uitermate bedenkelijk niveau. Ik kan mij voorstellen hoe de gesprekken tussen deze beide 'management toppers' verlopen. Kwik, Kwek en Kwak...oh, Kwak staat voor Gerritsen.

 8. gaston-orozco

  Overeengekomen mickh. Alle interviews door de coaches en spelers zijn meestal saaie stereotiepe interviews die geen controverse veroorzaken. De enige recente speler die openhartig sprak, was tijdens CvdH het WK. En zij is een beetje gek in mijn mening! Ik verwacht volledig dat zowel Caldas als Annan na de OS zullen finishen, zelfs als ze goud winnen. Dus het is niet al te lang wachten op die anti-Caldas / Annan-groep!

 9. Hammie

  Laat de prestaties spreken i.p.v. vr de camera. Zeer wisselvallige prestaties helaas, weinig variaties en met wat fortuin met 4-3 gewonnen. Verjongen is een gegeven maar dan aub met een duidelijk beleid en keiharde doelen: os en ek nr 1 worden. Vrees dat t met Caldas wederom best of the rest wordt...


Wat vind jij? Praat mee...