Caldas maakt trainingsgroep Oranje Heren bekend

Max Caldas heeft de trainingsgroep bekendgemaakt waarmee hij de voorbereiding start op de Olympische Spelen van Rio. De groep bestaat uit de selectie die afgelopen augustus Europees kampioen werd, aangevuld met Lars Balk (foto), Roel Bovendeert, Jelle Galema, Floris van der Linden, Bjorn Kellerman, Diede van Puffelen, Niek van der Schoot en Sam van der Ven (keeper).

Finale Hockey World League

Van 27 november tot en met 6 december spelen de Nederlandse mannen de finale van de Hockey World League in Raipur (India). De trainingsgroep in de voorbereiding naar Rio, en dus ook naar het toernooi in India, ziet er als volgt uit:

Seve van Ass Rotterdam
Sander Baart Oranje-Zwart
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (K) Rotterdam
Roel Bovendeert Bloemendaal
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jelle Galema Oranje-Zwart
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Rogier Hofman Bloemendaal
Robert van der Horst Oranje-Zwart
Constantijn Jonker Kampong
Bjorn Kellerman Kampong
Robbert Kemperman Kampong
Floris van der Linden HGC
Mirco Pruyser Amsterdam
Diede van Puffelen Bloemendaal
Niek van der Schoot Oranje-Zwart
Glenn Schuurman Bloemendaal
Jaap Stockmann (K) Bloemendaal
Hidde Turkstra Rotterdam
Sam van der Ven (K) HGC
Valentin Verga Amsterdam
Bob de Voogd Oranje-Zwart
Mink van der Weerden Oranje-Zwart
Sander de Wijn Kampong

Havenga en Luijkx niet in trainingsgroep

Kampong-spelers Martijn Havenga en Pepijn Luijkx trainden afgelopen zomer nog mee met de selectie, maar maken nu geen deel meer uit van de trainingsgroep.

Caldas: ‘De huidige trainingsgroep bestaat uit jongens die ik een reële kans toedicht om ook over een jaar in Rio actief te zijn. Wanneer die kans in mijn ogen op dit moment niet groot is, vind ik dat ik eerlijk moet zijn naar spelers. Dit is ook wat ik Martijn en Pepijn gezegd heb. Zij gaan zich nu eerst focussen op hun club. Maar ik houd mijn ogen en oren open. Voor alle spelers geldt dat goed presteren in de Hoofdklasse de basis is om in aanmerking te komen voor het Nederlands Elftal. Het kan best zijn dat een speler mij nog gaat verrassen.’

Lars Balk en Bjorn Kellerman

Nieuw in de trainingsgroep van Max Caldas zijn verdediger Lars Balk en aanvaller Bjorn Kellerman.

‘Lars Balk speelde een zeer sterk seizoen bij Kampong en Jong Oranje Heren. Ik ben benieuwd hoe hij zich gaat verhouden tot de andere verdedigers in de groep. Bjorn Kellerman maakte dit seizoen al deel uit van de groep waarmee ik tijdens de play-offs periode speelde tegen Maleisië en Argentinië. Hij maakte tijdens die wedstrijden indruk op me. Ook Bjorn wil ik graag in de trainingsgroep zien presteren.’

Zie ook: Kellerman: ‘Ik zorg dat ik maandag fit bij Oranje kom’.


Wat vind jij? Praat mee...