Caldas maakt trainingsgroep Zuid-Amerika bekend

Max Caldas heeft de trainingsgroep bekend gemaakt waarmee hij op 12 januari 2016 eerst naar Brazilië en dan naar Argentinië reist voor een trainingsstage. De 23-koppige groep maakt eerst een stop in Rio de Janeiro, waar onder andere getraind gaat worden met de Braziliaanse nationale ploeg. In Argentinië speelt Oranje vervolgens 4 wedstrijden tegen de Argentijnen.

Thierry Brinkman, Constantijn Jonker en Floris van der Linden speelden wel mee in de HWL in Raipur (India), maar maken geen deel uit van deze trainingsgroep. Jong Oranje en HGC-speler Jorrit Croon is nieuw ten opzichte van de selectie voor India, terwijl Sander Baart, Lars Balk, Jelle Galema, Rogier Hofman, Robbert Kemperman, Bob de Voogd en Sander de Wijn, die om verschillende redenen niet uitkwamen op de HWL, nu weer aanhaken.

De selectie

Naam Club
Seve van Ass Rotterdam
Sander Baart Oranje Zwart
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (GK) Rotterdam
Roel Bovendeert Bloemendaal
Jorrit Croon HGC
Jelle Galema Oranje Zwart
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Rogier Hofman Bloemendaal
Robert van der Horst Oranje Zwart
Bjorn Kellerman Kampong
Robbert Kemperman Kampong
Joep de Mol Oranje Zwart
Mirco Pruyser Amsterdam
Niek van der Schoot Oranje Zwart
Glenn Schuurman Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) Bloemendaal
Hidde Turkstra Rotterdam
Valentin Verga Amsterdam
Bob de Voogd Oranje Zwart
Mink van der Weerden Oranje Zwart
Sander de Wijn Kampong

 

Grote trainingsgroep

Caldas: ‘Inmiddels is het Nederlands elftal een stabiele groep, waardoor het voor ons als staf mogelijk is nieuwe jongens in de groep mee te laten draaien en anderen thuis te laten. Van die mogelijkheid maken we ook komende maand graag gebruik. De groep waarover ik me op deze manier internationaal een beeld kan vormen, is nu veel groter. Jorrit Croon bijvoorbeeld krijgt tijdens deze stage de mogelijkheid zich in de spits te meten met mannen die al langer in Oranje actief zijn. We hadden hem al langer in het vizier en ik acht de tijd en de omstandigheden nu rijp om Jorrit te testen op internationaal niveau. Ik ben benieuwd hoe hij en bijvoorbeeld ook Lars Balk en Joep de Mol zich gaan profileren ten opzichte van de andere jongens. Maar ook voor de andere spelers geldt dat zij zich zullen moeten laten zien.’

Trainingswedstrijden

Caldas vindt de komende stage een belangrijk meetmoment richting Rio: ‘We zijn een langere tijd samen om hard en goed te kunnen trainen en zo nog meer naar elkaar toe te groeien. Daarnaast spelen we in Mar del Plata (Argentinië) op 25, 27, 29 en 31 januari 4 wedstrijden tegen Argentinië.’ Na de stage bekijkt de bondscoach met welke spelers hij gaat trainen gedurende de 2e helft van de competitie.


Wat vind jij? Praat mee...