Caldas zonder Teun Beins voor de dubbel tegen Duitsland

Oranje-bondscoach Max Caldas heeft zijn selectie voor de komende twee FIH Pro League-wedstrijden bekendgemaakt. De groep van 23 spelers bereidt zich voor op een dubbel tegen Duitsland, die aanstaande zaterdag en zondag in het Wagener Stadion wordt afgewerkt.

In tegenstelling tot de vorige drie Pro League-wedstrijden van eind 2020 kan Caldas deze keer geen beroep doen op Teun Beins. De verdediger van Oranje-Rood liep afgelopen weekend tegen Klein Zwitserland een hamstringblessure op en ondergaat zaterdag een mri-scan om de ernst van de kwetsuur te kunnen bepalen.

Rentree Bovendeert aanstaande

Roel Bovendeert keert terug in de wedstrijdselectie en kan voor het eerst sinds bijna twee jaar weer een interland spelen. De aanvaller van Bloemendaal, door Caldas in januari weer bij de groep gehaald, kwam op 13 april 2019 voor het laatst in actie namens Oranje. In de Pro League-thuiswedstrijd tegen Spanje (4-0) nam hij toen één treffer voor zijn rekening.

Ook verdediger Sander Baart behoort na een periode van blessureleed weer tot de selectie. De 192-voudig international speelde zijn laatste interland op 15 februari 2020 tegen Argentinië. Sander de Wijn ontbreekt zoals bekend vanwege een zware liesblessure. De speler van Kampong is wel weer op de weg terug en verwacht binnenkort zijn rentree bij zijn club te maken.

Jubileum voor Blaak

Voor Pirmin Blaak kan de dubbele ontmoeting met Duitsland een mijlpaal opleveren in Oranje. Als de keeper van Oranje-Rood in beide wedstrijden in actie komt, bereikt hij de grens van honderd optredens in Oranje. Blaak speelde zijn eerste interland ruim tien jaar geleden, op 21 januari 2011 tegen Ierland (5-0 zege).

Selectie Nederland vs Duitsland

Bekijk hieronder de namen van de Oranje-selectie tegen Duitsland op zaterdag 6 en zondag 7 maart, aanvang 16.30 uur.

Naam Club Caps Goals
Seve van Ass HGC 175 25
Sander Baart Oranje-Rood 192 6
Billy Bakker Amsterdam 220 62
Lars Balk Kampong 63 3
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood 98
Justen Blok Rotterdam 5 0
Roel Bovendeert Bloemendaal 28 8
Thierry Brinkman Bloemendaal 103 38
Jorrit Croon Bloemendaal 77 7
Thijs van Dam Rotterdam 46 7
Jonas de Geus Kampong 80 4
Jeroen Hertzberger Rotterdam 251 121
Jip Janssen Kampong 35 17
Bjorn Kellerman Kampong 67 28
Robbert Kemperman Kampong 212 50
Joep de Mol Oranje-Rood 80 0
Terrance Pieters Kampong 18 4
Mirco Pruyser Amsterdam 127 72
Glenn Schuurman Bloemendaal 144 3
Sam van der Ven (k) HGC 57
Maurits Visser (k) Bloemendaal 4
Mink van der Weerden Rot-Weiss Köln (Dui) 175 112
Floris Wortelboer Bloemendaal 55 1

De FIH Pro League-duels van de Oranje Dames en Oranje Heren tegen Duitsland zijn zaterdag en zondag voor iedereen te zien via Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kijken de wedstrijden via kanaal 13 (Ziggo TV). Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen via één van de zes Ziggo Sport Totaal-kanalen live kijken. Voor niet-abonnees biedt Ziggo, de rechtenhouder voor het uitzenden van de Pro League-duels in Nederland, de mogelijkheid de wedstrijden online live te volgen via pay per view.


11 Reacties

 1. Eelco Houwink

  Ik hoop op een zinderende wedstrijd en een overwinning voor Oranje, al was het maar om zich te wreken tegen Gerd Müller in 1974 (wat ik nog aan het verwerken ben...)

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Wat dacht je van de Olympische Spelen finale van 2012 in GB? Rondje om het goal.😉

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Rabente scoorde 2 keer (1 keer onterecht).

  3. Runa Honig

   Benzinewagen: Gut gespielt, aber leider verloren! Alleen 50plussers begrijpen dat 1974 trauma. Moet je echt bewust hebben meegemaakt. Erger is er inderdaad niet. Verbazingwekkend dat zoiets zo kan blijven hangen.

 2. RamsesVergeetmeniet

  jeetje....dan ben jij er wel heel erg in blijven hangen. Ik heb medelijden met je...

  1. Eelco Houwink

   Nou het gaat met stappen. Dus dan weer een paar jaar prima maar dan schiet het er weer in en word je zwetend wakker en ben weer 20 jaar teruggegooid. Goede reden dus voor Caldas om dit weekend definitief en meedogenloos met BRD af te rekenen

  2. klausdrieschner

   Nou nou, heb je de knipoog niet opgemerkt? Dat duidt toch al op een stapje in de goede richting. Meer moeten we niet verwachten.

 3. w.j.arriens

  wat dacht je van de halve finale in Beijing OS tegen Duitsland? Ned komt vlak voor t eind van de verlenging op 1-0. Terwijl de coach staat te juichen in plaats van te coachen, scoort Ph Zeller in een razendsnelle uitval de 1-1. Het hele Ned elftal stond te slapen. De strafballen werden gewonnen door ............... Duitsland

 4. w.j.arriens

  Aan Benzinewagen: ik heb me ook nooit zo rot gevoeld als aan het eind van die finale in 1974. Maar ik ben er nu al een tijdje overheen. Genoeg andere sportuitslagen om "ziek" van te worden .....

 5. w.j.arriens

  wat dacht je van............... de finale EK in Padua 1999: Ned - Dui . geknokt en gekonkt via 1-0, 1-1, 1-2, 2-2 en vlak voor tijd 3-2 voor. Toch 3-3! verlenging blijft 3-3. De strafballen werden gewonnen door .................... Gelukkig heb ik een hele mooie mogen meemaken in Gladbach op 26 april 2019. Toen won Nederland in een schitterend spannende wedstrijd met 2-4

 6. jonathan

  Waarom zit Pieters nog steeds bij de selectie??? Deze jongen komt zowel bij Kampong als bij het Nederlands niet goed uit de verf.


Wat vind jij? Praat mee...