Caldas: ‘Verlies Croon zonder meer de grootste nederlaag’

Nederland verloor vrijdag in de halve finale van de Grand Final van België met 1-3. In het eigen Wagener verloren de Oranjemannen van bondscoach Max Caldas niet alleen de wedstrijd en de kans op de Pro League-eindzege, maar ook Jorrit Croon.

Croon viel aan het einde van het eerste kwart na een harde botsing schreeuwend van de pijn uit met een schouderblessure. In de rust werd hij naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Zijn uitvallen en mogelijke zware blessure noemt Caldas na afloop voor onze camera zonder meer de grootste nederlaag.

Bekijk het interview met de bondscoach hierboven.

We spraken na afloop ook met Jelle Galema. de maker van de enige Nederlandse treffer. Galema blikte na afloop voor onze camera uitgebreid terug op de wedstrijd tegen de zuiderburen, het uitvallen van Jorrit Croon, zijn gelijkmaker en de bikkelharde duels die op het veld werden uitgevochten. ‘We zijn twee topploegen die er beide vol voor gaan. We zijn allebei kneiterfit. Je ziet dat het steeds meer naar een fysiek spelletje gaat. Er worden beuken over en weer uitgedeeld. Soms moet je vol incasseren en soms deel je uit. Het hoort erbij, maar ik denk wel dat er wederzijds veel respect is voor elkaar en er geen vijandigheid heerst waarin mensen bewust kegels krijgen.’

Bekijk het interview met Galema hieronder


17 Reacties

 1. Louise12

  Een gerucht uit wandelgangen: De Wijn was niet aanwezig vanwege bachelor David Harte dit weekend....je gelooft het toch niet dat Caldas dat accepteert!!?? gaat wel om een Olympisch ticket als je pro-league wint!! verder is zijn reactie na de wedstrijd toch weer vreselijk, gewoon niet antwoorden op normale vragen van interviewer, wat ging er niet goed etc...straalt een en al onzekerheid uit. Ligt nooit aan Caldas zelf in elk geval. Tactiek was altijd super, gaat om proces, punten en resultaat niet belangrijk, meer van dat soort gekkigheid.

  1. jonathan

   Als dit "gerucht " waar is dan opzouten met die knul, net als Verga en Kemperman. Niet met twee maten meten. Zijn we gelijk van dat onsportieve gejank af

 2. mickh

  Dit interview bewijst eens te meer dat Caldas naast volledig ongeschikt, incompetent, bovendien ook nog eens een ongelikte beer is. Dat de KNHB dit pikt, lekker uithangbord. Man, man, man...

 3. sapi

  Ze hadden deze man nooit op de mannen moeten zetten. Hij kan er niet uithalen wat er in zit, als je niet aan zelfreflectie doet en gewoon reëel bent. KNHB dit gaat het niet worden op de OS met deze man. 0! resultaat.

 4. robvisser

  Ik ben inmiddels echt benieuwd naar wat een andere bondscoach uit dit Oranje gaat halen. Het wordt denk ik tijd voor een frisse, andere wind. Caldas gedraagt zich doorgaans te defensief en vijandig tegen een ieder die ook maar kritische vragen durft te stellen of durft te twijfelen aan zijn keuzes. Je krijgt het idee dat hij van de spelers en de KNHB niets pikt en dat hij carte blanche heeft gekregen om alles op zijn manier te doen. Het lijkt me niet dat Max makkelijk is bij te sturen en dan ontkom je er op een gegeven moment niet aan dat je voor iemand anders kiest, als je vindt dat het anders en beter moet. Na het EK een 'evaluatiemoment'. Het is nu nog niet te laat om richting de OS een andere weg in te slaan.

 5. pacoh

  SCHANDALIG hoe Caldas als een volmaakte proleet de journalist te woord staat...

 6. suus

  Normaal maak ik me niet zo druk om Caldas zijn functioneren als bondscoach, maar dit interview is absoluut schandalig. Teleurgesteld of niet, iemand met zo veel ervaring zou zichzelf toch moeten kunnen vermannen en 5 minuten voor de camera op de wedstrijd reflecteren (zij het als een boer met kiespijn).

 7. nuchterrr

  Caldas heeft het Goed gedaan,Caldas kan er ook nix aan doen dat kroon geblesseerd raakt ,de Wijn krijgt rust is helemaal terecht (geen risico) tis geen EK,dat Boon zon wereldgoal maakt wanneeer Nederland gewoon goed staat te spelen dat is ook sport,de ploeg heeft genoeg kansen gehad meer dan Belgie en dat is zeker de verdienste van de Coach . Het enige probleem is momenteel echt die corner ,ga er maar van uit dat dit ook goed komt.Het enige wat Nederland NIET moet doen is er een gevecht van maken : dan zijn de Belgen gewoon niet te houden en VEEL sterker in duels 1v1 ,daar trainen ze op al sinds wanneer ze een hockeystick in de handen krijgen ongeveer op 5 jarige leeftijd;De spelers moeten veel meer de give and go spelen en dan Technisch en op snelheid eromheen en bij momenten alles of Nix spelen dat is hun enige kans bij belangrijke wedstrijden de titel te pakken TOTAAL aanvallend Hockey spelen en geen gevecht van maken dat ga je verliezen AUW (drama BELGAE : keltisch woord betekent opgekropte Boosheid) ,oh ja nog iets ik vind dat de Keepers het wel goed gedaan hebben !!

 8. hw

  Misschien een idee om coaches ook wat shuttles te laten lopen?

 9. mickh

  Er mag kennelijk op deze website niet een vinger op de al jaren etterende zere plek worden gelegd in wat hardere bewoordingen dan het wereldje gewend is. Dienstdoende journalist had Caldas een veeg uit de pan moeten geven en desnoods aan zijn oor naar de grond moeten trekken. Wat denkt deze coach wel niet?

 10. robvisser

  @suus Eens. Dit kan zo niet. De grens tussen knuffelbeer en humeurige brombeer is bij Caldas flinterdun. Daar komt dan kennelijk toch weer de Argentijnse inborst om de hoek kijken, een winnaarsmentaliteit die hij te weinig in dit Oranje kan krijgen.

  1. mickh

   Winnaarsmentaliteit? De man vertoont slechts dedain richting de betreffende journalist. Een ware 'loser' derhalve.

 11. luchtisblauwgrasisgroen

  Wat een beschamend interview van Max Caldas - de enige conclusie is dat hij ongeschikt is om Nederland naar een hoger niveau te tillen.

 12. jobe

  Bij Ziggo sport onderbreekt de beste man het interview om even te zwaaien naar zijn logeeradres in België... En maar afvragen waarom we steeds minder zendtijd krijgen.

 13. kap-nah

  Compleet onacceptabele houding van een professionele bondscoach. Het grootste verlies is natuurlijk de wedstrijd zelf. Blessures horen er nou eenmaal bij (Jorrit beterschap!). Nederland schiet tekort op het fysieke en mentale vlak en heeft geen centimeter beter leren verdedigen. De overgang van man-zone naar zone verdediging heeft ons ook niet verder gebracht. Het kan niet zo zijn dat verdedigers op internationaal niveau naar de bal kijken en niet hun man verdedigen (eerste doelpunt). Onbegrijpelijk ook dat Van Doorn naar zijn forehand mag draaien. Die hou je op zijn backhand. Bij de actie van Boon keurige stick druk van De Mol maar geen enkele fysieke druk, dan word je internationaal uitgelachen. En een strafcorner door de benen van de keeper..... Dank zij vier jaar Caldas is België ons voorbij.

 14. jkupward

  Max Caldas geeft keurig antwoord. Het is de communicatieve zwakheid van de interviewer die de kwaliteit van dit interview bepaalt. Gesloten vragen vragen om een ja/nee antwoord en worden gesteld om de mening van de vragensteller te bevestigen of te ontkennen. Probeer eens een open vraag, te herkennen aan een vragend voornaamwoord.

 15. robbertsmit

  Inderdaad, het is met name de geringe kwaliteit van de interviewer die dit interview zo weinig informatief maakt. Dat is niet de eerste keer trouwens.


Wat vind jij? Praat mee...