Champions Trophy Dag 4: Argentinië wint eindelijk, Australië blijft tweede

Argentinië haalde op de vierde speeldag van de Champions Trophy eindelijk een overwinning binnen. De strijd om de tweede plaats van de poule tussen Australië (nu zeven punten) en China (nu zes punten) eindigde in een 0-0 gelijkspel, waardoor de Aussies de nummer twee blijven.

Met een 4-0 overwinning op Japan won Argentinië na drie nederlagen op rij eindelijk haar eerste wedstrijd van dit toernooi. Bij de eerste goal, uit de rebound van een strafcorner aan het begin van het tweede kwart, viel er voor de moeilijk scorende Argentijnen een last van hun schouders af. Agustina Gorzelany, die de specialisten Noel Barrionuevo en Carla Rebecchi opvolgt, sleepte in het derde kwart haar eerste strafcorner van het toernooi binnen (3-0).

China-Australië 0-0 (0-0)

Scheidsrechter Fanneke Alkemade in actie tijdens China-Australië, de strijd om de tweede plek, die in 0-0 eindigde. Foto: OrangePictures/Andre Weening


10 Reacties

 1. robvisser

  Eindelijk weer eens een (dik verdiende) overwinning van Argentinië. Ze zullen zich meteen weer de beste van de wereld voelen, want ondanks de hegemonie van Nederland zeggen ze dat al jaren. Wat dat betreft werkt het daar toch wat anders dan hier, maar daar heeft Annan al het nodige over gezegd. Wellicht nog kans op een derde plek voor Las Leonas, tenzij China gelijkspeelt tegen de Hockeyroos, want dan zal het onderlinge resultaat van China vs Argentinië wel beslissend zijn. Japan valt wel wat tegen dit toernooi. Naar aanleiding van het spel tijdens de World Cup had ik er wat meer van verwacht, al lagen ze er toen wel snel uit natuurlijk. Misschien was het toch beter geweest om Nieuw-Zeeland te hebben op de Champions Trophy.

 2. MIck

  Je had meer van Japan verwacht? Op basis van wat? Werden 13e op het laatste wk en op de OS van 2016 werden ze 10e dus slaat helemaal nergens op.

 3. robvisser

  Ze wonnen de Asian games en ze hebben wel duidelijk progressie geboekt. Maar het scorend vermogen blijft wat achter bij het spel. Ze hebben nog even de tijd voor de OS in Tokyo. Dan staan ze er wel, geen zorgen.

 4. MIck

  Hou jezelf niet voor de gek.

 5. robvisser

  Ik denk dat je de Aziatische mentaliteit onderschat. Die gaan er alles aan doen om optimaal te presteren en er zou best een bronzen plakje in kunnen zitten, wie weet. Ook China doet het heel aardig deze Champions Trophy.

 6. MIck

  Ik denk dat jij de kwaliteit van de Aziatische landen nogal overschat. De Aziatische landen doen al een aantal jaar niet meer mee om de grote prijzen op de grote toernooien.

 7. robvisser

  Je ziet wel vaker dat zo'n thuisland dan beter presteert, destijds ook in Bejing (OS). Je kunt nu beter geen dingen zeggen waar je later weer op terug moet komen. Dat zou zonde zijn.

 8. MIck

  Volgens mij alles wat je post kan je op terugkomen dus laten we daar nou niet aan beginnen dan blijf je bezig. Maar je kan met een zekerheid invullen dat Japan geen medaille zal winnen op de spelen van Tokio.

 9. EefjeDohmen

  Mick, voor Aziatische landen telt maar één toernooi, de Olympische Spelen. De rest van de toernooien interesseren hun niets. En ze spelen dadelijk thuis, dus ik ben er nog niet zo zeker van dat ze helemaal geen medaille winnen. Het wordt geen goud, zilver zal het ook wel niet worden, maar voor brons acht ik ze niet helemaal kansloos.

 10. MIck

  Ik acht de kans op een medaille voor Japan op de komende spelen net zo groot als dat Qatar op de wk voetbal de laatste 4 haalt.


Wat vind jij? Praat mee...