Charlotte Vega en Valerie Magis over hun afwezigheid in Oranje

Charlotte Vega (Amsterdam) en Valerie Magis (Oranje-Rood) waren afgelopen week de twee opvallendste afwezigen in de 45-koppige trainingsgroep waarmee bondscoach Alyson Annan zich gaat voorbereiden op de Champions Trophy in China en de Pro League.

Na afloop van de wedstrijd tussen Oranje-Rood en Amsterdam (1-2) gaven beide speelsters voor de camera een korte reactie op dit voor hen slechte nieuws.

Eind vorig jaar behoorden de twee ervaren speelsters allebei voor het laatst tot de trainingsgroep van Oranje, dat zich toen voorbereidde op de Hockey World League in Nieuw-Zeeland. Voor dat toernooi werden Vega en Magis niet geselecteerd. Annan riep hen ook niet op voor de trainingsgroep die zich voorbereidde op het WK, afgelopen zomer in Londen.

Valerie Magis had nog steeds hoop

Valerie Magis is bij haar club Oranje-Rood aan een goed seizoen bezig. Ze maakte al vijf goals uit een strafcorner en was tegen Amsterdam qua veldspel een van de uitblinkers van Oranje-Rood. Eind vorig jaar hoorde de 35-voudig international van Annan dat de bondscoach haar niet meer zou selecteren. Toch hield Magis vanwege haar goede vorm stiekem hoop op een plekje in de trainingsgroep, die uit liefst 45 speelsters bestaat. Daarvan mag Annan er 32 inschrijven voor de Pro League.

Magis won met Nederland brons op het EK van 2013 in Boom en zilver op het EK van 2015 in Londen. Tijdens de Champions Trophy van 2014 in Mendoza won ze met de Oranje Dames brons.

Charlotte Vega wist dat Annan haar niet ging oproepen

Spits Charlotte Vega wist dat Annan haar niet zou selecteren. Toen ze eind vorig jaar afviel voor de Hockey World League in Nieuw-Zeeland, heeft zij net als Magis een gesprek met de bondscoach gehad. Daarin kreeg Vega te horen dat Annan haar niet meer zou oproepen.

De goalgetter van Amsterdam speelde 21 interlands voor Oranje, waarin ze vijf keer scoorde. In de zomer van 2017 speelde ze onder Annan de Hockey World League Semi-Final in Brussel.


9 Reacties

 1. robvisser

  Los van het feit of je het met Annan eens bent of oneens over het buiten de selectie houden van deze speelsters, vind ik het enerzijds wel duidelijk maar anderzijds ook wel raar dat je als coach bij voorbaat uitsluit dat je ooit nog een beroep op ze gaat doen. Is er dan ook niet wat meer aan de hand dan pure hockeykwaliteit? Hopelijk hebben ze zelf een uitleg gekregen die eventuele twijfels wegneemt.

 2. MIck

  Welke eventuele twijfels? De bondscoach ziet net niet in deZe 2 speedsters zitten. Dan kan je wel deZe speelsters uitnodigen maar als je toch al Zeker weet dat je Geen gebruik van Ze Zult maken is dit veel duidelijker en respectvoller naar deZe speelsters.

 3. rancoburgzorg

  Kennelijk zijn er gedragsproblemen met deze twee dametjes. Kwalitatief behoren ze zonder meer tot de beste 20 van Nederland. Ze praten er liever niet over, de interviewer durft niet door te vragen (het is geen voetbal he) dus zullen we het over een paar jaar wel gaan horen. Tot dan maar speculeren over: van rotte appel op de bank, stomdronken terugkomen na het stappen, uitschelden van de coach, steeds te laat envz...

 4. vostammer

  Is zeker meer aan de hand. Iemand als Vega laat zich niet zo makkelijk gebruiken door een trainertje. Denk dat Annan liever met personen op pad gaat die wat docieler zijn aangelegd. Is haar goed recht uiteraard

 5. robboomsma

  Speculaties speculaties......

 6. Kampongfan

  Wat goed is komt snel en op eigen kracht........ Maar niet in het hockey want daar staat een muur aan gepriveligeerde eeuwig talenten in de weg. Jaren en jaren aan extra aandacht , trainingen en altijd vooraan staan. Het moet en het zal gebeuren. Coaches hebben ook verantwoordelijkheid daar grenzen aan te stellen. Beter voor individuen en zeker beter voor de sport. De bezem erdoor. Kijk wat erin zit en wees daar eerlijk over en kakel niet de goegemeente na.

 7. janine-bijlsma

  Namen en rugnummers.Lekker makkelijke ‘container kritieken’ zonder oplossing. We zijn benieuwd

 8. Kampongfan

  Namen lijken me niet nodig. Oplossingen: langer doorgaan met districtsteams en meer rouleren in nationale selecties. Nu is het zo dat een opgedane ontwikkelingsvoorsprong een blijvend toegangskaartje is voor extra aandacht en mogelijkheden.

 9. marijeknuvers

  We moeten dankbaar zijn dat er meiden zijn die bereid zijn zoveel tijd in onze sport te steken. Ik hoor in Kampongfan een visie vanuit een (gefrustreerde) coach. Meer rouleren is juist wat Annan nu doet.


Wat vind jij? Praat mee...