De 8 mooiste foto’s van Oranje in Valencia

In Valencia speelde het Nederlands elftal vijf interlands tijdens het gewonnen vierlandentoernooi. Voor hockey.nl maakte de talentvolle Spaanse fotograaf David Aliaga een paar schitterende foto’s van de Oranje Heren. Hieronder een selectie van enkele pareltjes. Als je op de foto klikt kun je ze uitvergroten.

Sander de Wijn met de trofee van beste speler

Verdediger Sander de Wijn was sinds het EK in Amstelveen in 2017 afwezig bij Oranje, vanwege zijn studie. Nu is hij weer terug en won hij meteen tijdens het vierlandentoernooi de trofee van beste speler. Hier loopt hij terug naar zijn teamgenoten van Oranje. De uitsnede is mooi, De Wijn is scherp, zijn klappende teamgenoten wat vervaagd, wat de diepte mooi weergeeft.

Het ‘knusse’ stadion Virgen Del Carmen – Beteró in Valencia

Nederland en Spanje kijken maandagavond 29 oktober richting de tribune van Valencia. Daarachter zie je dat er nog niet heel veel is qua accommodatie.

Spitsen Jeroen Hertzberger en Mirco Pruyser

Jeroen Hertzberger, met in zijn kielzog Mirco Pruyser. Dat was dit toernooi ook de rolverdeling wat betreft de doelpunten. Hertzberger wist liefst vier keer te scoren in vijf wedstrijden, Pruyser (84 interlands, 51 goals) kwam niet tot scoren. Dat is vrij uniek, met zijn goalmoyenne. Hij hikt ook tegen zijn 250ste goal in zijn loopbaan aan. Nog eentje en dan heeft hij die magische grens bereikt.

Teamsport ziet er zo uit

Hoog overleg tussen Robbert Kemperman, Thierry Brinkman, Billy Bakker, Mirco Pruyser en Sander de Wijn. .

De hielen laten zien

Aanvoerder Billy Bakker laat zijn Ierse tegenstander de hielen zien. Letterlijk. Benen van beide spelers lopen mooi synchroon met elkaar. Hockey Valencia is op het doek daarachter precies uitgelicht in de foto.

Het beeld dat we niet wilden zien

Dit is de foto die we nooit wilden zien. De bedrukte gezichten van Valentin Verga, Floris Wortelboer en teamarts Conny van Bentum zeggen genoeg. De schouder is weer uit de kom bij Wortelboer, de WK-droom is voor hem voorbij.

Jeroen Hertzberger kijkt de toekomst in

Aanvaller Jeroen Hertzberger kijkt – met de zon tegen in Valencia – de verte in. Hier kun je een mooi gedachtenballonnetje op loslaten. Wat denkt Hertzberger hier?

De oldskool teamfoto

Hier vinden we de kwaliteit van de foto niet eens zo geweldig, maar is het erg leuk om weer eens een ‘ouderwetse’ teamfoto in het goal te zien, zoals Meisjes C3 van Drachten die ook zou maken met elkaar. Alleen is het nu het Nederlands elftal. Er is altijd één teamgenoot die wat anders doet dan de anderen, in dit geval is dat Valentin Verga. Ook vragen we ons af wie de was deed bij Oranje, als we de korte broek van Jorrit Croon (achteraan, vierde van rechts) goed bekijken.

 

Alle foto’s: David Aliaga

 

 


1 Reactie

  1. JoostS

    Leeg artikel, talentvolle fotograaf... obv wat dan.. ? de verwijzing naar Drachten meisjes C3 is even slecht als het artikel.. ze zullen de redactie dankbaar zijn voor deze sneer.


Wat vind jij? Praat mee...