De Wijn en De Geus ontbreken in Grand Final-selectie Oranje

Sander de Wijn en Jonas de Geus zijn de twee meest opvallende spelers die ontbreken in de achttienkoppige selectie van de Oranje Heren tijdens de Grand Final. Bondscoach Max Caldas selecteerde wel Diede van Puffelen van Rotterdam en Jelle Galema van Den Bosch. Voor Van Puffelen wordt het zijn eerste eindtoernooi sinds de Champions Trophy in 2014, Galema kwam het laatst voor Oranje in een toernooi in actie op het WK in Den Haag.

Oranje speelt vrijdag de halve finale van de Grand Final tegen België om 20.00 uur in het Wagener Stadion. In de andere halve finale staan Australië en Groot-Brittannië tegenover elkaar. De finale van de FIH Pro League wordt zondag in het nationale hockeystadion gespeeld.

Verschillende samenstellingen

Van Puffelen en Galema werden door Caldas weer bij het Nederlands Elftal gehaald voor de Pro League. Van Puffelen maakte, na een paar jaar afwezigheid, in de uitwedstrijd tegen Australië zijn rentree. Galema verdween de afgelopen jaren ook uit beeld bij Oranje, maar speelde na zijn overstap van Oranje-Rood naar Den Bosch zo goed dat hij weer werd opgeroepen.

Caldas maakte in de Pro League gebruik van 31 spelers. Caldas: ‘Het was goed om verschillende spelers internationaal in verschillende samenstellingen aan het werk te zien. De afgelopen maand is een aantal jongens uitgestroomd naar Jong Oranje Heren dat zich voorbereidt op de EK die zij deze zomer in Valencia (Spanje) spelen. Uit de overgebleven groep hebben we, net als tijdens de poulefase, nu achttien spelers geselecteerd voor de Grand Final.’

Volledige selectie van de Oranje Heren

De volledige selectie van de Oranje Heren voor de Grand Final ziet er als volgt uit:

Voornaam Achternaam Club
Seve van Ass HGC
Sander Baart Braxgata
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (GK) Oranje-Rood
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jorrit Croon Bloemendaal
Jelle Galema Den Bosch
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Jip Janssen Kampong
Bjorn Kellerman Kampong
Joep de Mol Oranje-Rood
Mirco Pruyser Amsterdam
Diede van Puffelen Rotterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam Ven, van der (GK) HGC
Mink Weerden, van der Oranje-Rood
Floris Wortelboer Bloemendaal

13 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Jelle Galema naar Bloemendaal? Heeft Hockey.nl insider info?

  1. Toon Janssen

   Koopclub😉

  2. Toon Janssen

   Maar denk eerder n foutje. Of toch n scoop.... redactioneel dan....

 2. pimhdm

  Zal inderdaad leuk zijn als ze ook wat doen met geruchten, ik weet dat het moeilijk is aangezien hockey.nl van de knhb en objectief moet blijven maar zoiets zou leuk zijn.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  @antonj touche!

 4. Runa Honig

  Over wie wel en niet geselecteerd moet worden valt altijd te twisten, maar heel verstandig dat bob de voogd nu eens buiten de selectie wordt gehouden. Brengt echt te weinig. Maar Sander de Wijn niet selecteren en Joep de Mol wel, vind ik op z’n minst discutabel. Of Sander moet niet fit zijn. Hij zal zich nog weleens achter de oren krabben. Sinds hij zich bewust een jaar heeft teruggetrokken uit oranje, is het een en al blessureleed. Ik maak overigens uit het artikel in de nrc van vanavond op dat dit ook min of meer de basis wordt voor de ek-selectie. Verga en Kemperman zijn helemaal uit beeld, vrees ik. Kostbaar uitstapje, dat Maleisië.

 5. gaston-orozco

  Ik vermoed dat het afhangt van hoe het dit weekend gaat. Ik zou niet zeggen dat het team significant beter heeft gespeeld in de Pro League in vergelijking met WK. Ik kan zeker zien dat een van hen of beiden terugkeert voor EK.

 6. barbara-frese

  Mooie selectie!!! 👍🥅🏑💪

 7. mirco_10

  De Mol maakt nou net ff iets te veel fouten om hem boven de Wijn te kiezen...waarom doet Caldas dat toch?

 8. vakantie

  Misschien omdat De Wijn toch nog te veel last heeft van zijn blessure?

 9. michver

  Over fouten gesproken.... Op hockeyend gebied is Jip Janssen toch vrij matig?! Zit hij er dan puur voor zijn corner bij?

  1. Toon Janssen

   Laat die matige hockeyende Janssen maar wat vaker slepen!

  2. paulvanbeuzekom

   Janssen is nog een beetje als Van der Weerden vroeger was: technisch niet heel goed maar fysiek sterk en een goede corner. Geef hem veel minuten zodat hij beter kan worden en hij kan een grote man worden in Oranje.


Wat vind jij? Praat mee...