De WK-titeljacht van Oranje live te zien op Ziggo Sport

Het is zover. De dag van de WK-finale. Voor de vijfde keer mogen Argentinië en Nederland uitvechten welk land de beste van de wereld is. Om 21.30 uur wordt er afgeslagen in Terrassa. Het klapstuk van het toernooi wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.

Voordat Nederland op jacht gaat naar z’n negende wereldtitel, krijgen de kijkers van het sportkanaal eerst een fraai voorgerecht geserveerd. De kleine finale tussen Duitsland en Australië begint om 18.30 uur. In dit duel hopen Die Danas hun eerste WK-medaille te pakken sinds 1998. Australië wil z’n derde WK-medaille pakken in vijf edities. De uitzendingen op kanaal 14 en Ziggo Sport Select starten om 18.00 uur.

Daarna is het tijd voor de hoogmis van het vrouwenhockey. De WK-finale. Een wedstrijd die maar eens in de vier jaar wordt afgewerkt. De recente ontmoetingen tussen Nederland en Argentinië geven Oranje een goed gevoel: maar één van de laatste tien duels leidde tot een zege van Las Leonas.

Maria Verschoor in duel met Agustina Alonso, tijdens een recente Pro League-ontmoeting tussen de WK-finalisten. Foto: Willem Vernes

Ziggo richt zijn camera’s vanaf 21.00 uur op het olympisch stadion van Terrassa. Kim Lammers en Teun de Nooijer zijn als analisten present bij de vrouwenfinale. Het commentaar is in handen van John van Vliet.

De NOS brengt vlak na afloop van de eindstrijd een samenvatting op Nederland 1. Dat gebeurt in de uitzending van Studio Sport, die om 22.55 uur begint. Op Radio 1 zijn vanaf 21.30 uur flitsen te horen van de wedstrijd. In de studio in Nederland voorziet Den Bosch-coach Marieke Dijkstra het duel van haar deskundige blik.

Het mag geen verrassing zijn dat we op hockey.nl ook meer dan uitgebreid aandacht bieden aan deze WK-finale. Vanaf 21.00 uur ben je meer dan welkom op ons liveblog. Na afloop volgt een wedstrijdverslag en verschijnen interviews met alle hoofdrolspelers.


1 Reactie

  1. SanderVerkeij

    Nederland, bijzonder zonder hun sterkste toernooi te spelen nog steeds overduidelijk de grootste. Niet direct te vertalen naar de uitslagen wat waarschijnlijk vooral te maken heeft met de stroef lopende corner. Je kan ook niet jaar in jaar uit, altijd je beste spel laten zien, toch is het ook op dit toernooi allemaal vrij makkelijk gegaan. Dat zegt wat over de concurrentie maar ook over NL. Vanavond loopt alles soepeler en Argentinië oogt verdedigend kwetsbaarder dan België en Australië.


Wat vind jij? Praat mee...