Debuut Blok, geen Kellerman, Van Puffelen en Beins bij Oranje

Justen Blok gaat zondag tegen Nieuw-Zeeland zijn debuut maken bij het Nederlands elftal. De verdediger van Rotterdam is door bondscoach Max Caldas opgenomen in de wedstrijdselectie van achttien spelers, die om 2.30 uur Nederlandse tijd aantreedt tegen Nieuw-Zeeland. Bjorn Kellerman, Diede van Puffelen en Teun Beins zitten zondagmorgen bij de eerste FIH Pro League-wedstrijd op de tribune van de North Harbour Hockey Club in Auckland. 

De pas achttienjarige Blok geldt als een groot talent. Hij werd door Caldas meegenomen naar het trainingskamp in Mannheim en kreeg daar te horen dat hij mee mag naar Nieuw-Zeeland en Australië. Tegen de Aussies spelen de Nederlandse mannen op 2 februari. In dat duel gaan normaal gesproken Kellerman, Van Puffelen en Beins hun opwachting maken, omdat Caldas heeft aangegeven dat alle spelers van deze selectie aan spelen toe komen. Voor Beins, speler van Oranje-Rood, wordt het duel tegen Australië dan zijn debuut. Kellerman speelde zijn laatste interland op 3 februari 2018 in en tegen Australië. Daarna werd hij door Caldas niet opgenomen in de selectie van de Champions Trophy en viel hij op het laatste moment ook af voor het WK.

Geen Fortuin en Richardson

Bij de Oranje Dames gaat Hester van der Veld haar debuut maken. De speelster van hdm is door bondscoach Alyson Annan opgenomen in de achttien-koppige selectie, die zondag om 4.30 uur Nederlandse tijd tegen Nieuw-Zeeland speelt. Ook keepster Kiki Gunneman (Pinoké) zit bij de wedstrijdgroep, maar het is nog niet zeker dat zij ook binnen de lijnen verschijnt. Josine Koning staat namelijk in de basisopstelling.

Hester van der Veld. Foto: Koen Suyk

Bij de Oranje Dames zitten de SCHC-speelsters Kyra Fortuin en Famke Richardson op de tribune. Zij zijn door Annan gepasseerd voor het openingsduel van Oranje in de FIH Pro League.


6 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Veel plezier allemaal vannacht om 2h30! Zullen vast honderd duizenden mensen gaan kijken die speciaal allemaal een Ziggo abonnement hebben aangeschaft. De Pro League is imo in alle opzichten overbodig. De EHL en HIL zijn een stuk beter podium voor hockey entertainment. Het zou zo maar kunnen dat het falen van de Pro League de reden is dat het IOC besluit om Hockey de Olympische status af te nemen.

 2. vakantie

  Ja, die riedel kennen we inmiddels wel

 3. mickh

  Luchtisblauw heeft natuurlijk voorkomen gelijk. 1. Pro League wordt in het leven geroepen om IOC tegemoet te komen; hockey is in de gevarenzone 2. Doel: a. hockey beter promoten b. breder publiek bereiken Dat denkt men dus te organiseren door dit via betaaltelevisie aan te gaan bieden? Hoe haal je het in je hoofd; een nieuw publiek moet je paaien en lekker maken. Voorbijgaand aan de meest elementaire marketing principes, is men nu reeds `het faalpad` ingeslagen. Oh, India en Pakistan doen overigens niet mee, maakt niet uit joh. Uitwerking van dit megalomane idee is kansloos. Prutsers.

 4. circlestorm69

  3-0 en dan 3-3 😬 Discutabel moment op het einde want de scheids floot en toch werd er doorgespeeld. De daar uit voorkomende backhand uit die hoek van Brinkman was geniaal. Moeilijke hoek maar wel raak!

 5. robvisser

  @wesselingh38@zonnet.nl Inderdaad. Ik vraag me inmiddels zelfs af of ik nog wel zonder de Pro League kan, maar dat is een vraag die ik gelukkig pas over vier jaar hoef te beantwoorden. En ondertussen wordt 'en passant' het risico dat hockey als Olympische sport verdwijnt (voor zover dat risico er ooit was) nog eens kleiner door de FIH Pro League. Het lijkt een win-win situatie.

 6. luchtisblauwgrasisgroen

  @RobV Wat een sterk onderbouwde analyse... Dus dat Pakistan en India niet mee doen is geen risico voor de OS status? En het feit dat er bij de wedstrijd in New Zeeland slechts ~2000 toeschouwers waren (ik schat evenveel tv toeschouwers) is een boost voor de populariteit van het Hockey? Door de Pro League hebben de Hoofdklasse en EHL te lijden, wat zal zorgen voor minder toeschouwers.


Wat vind jij? Praat mee...