Deze achttien spelers moeten het olympisch ticket veiligstellen

Bondscoach Max Caldas heeft de selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiewedstrijden tegen Pakistan op 26 en 27 oktober in het Wagener Stadion. Lars Balk en Jelle Galema zijn aangewezen als reserve, Sander de Wijn is geblesseerd en maakt ook geen onderdeel uit van de selectie. Valentin Verga en Robbert Kemperman sluiten weer aan en zullen na tien maanden weer een interland spelen. 

Floris Wortelboer keert ook terug in de selectie van Caldas, nadat hij was afgevallen voor het EK in Antwerpen. Na de kwalificatiewedstrijden sluiten naast Lars Balk, Jelle Galema en Sander de Wijn ook Jorrit Croon (Bloemendaal), Thijs van Dam (Rotterdam), Maurits Visser (Bloemendaal), Bob de Voogd (Braxgata) en Diede van Puffelen (Rotterdam) aan. Met deze groep wordt de voorbereiding richting de FIH Pro League 2020 en – indien Oranje zich gekwalificeerd – aansluitend de Olympische Spelen in Tokio voortgezet. 

Voornaam  Achternaam  Club
Seve  Ass, van  HGC 
Sander  Baart  Braxgata(België) 
Billy  Bakker  Amsterdam
Pirmin  Blaak (GK)  Oranje-Rood 
Thierry  Brinkman  Bloemendaal 
Jonas  Geus, de  Kampong
Jeroen  Hertzberger  Rotterdam 
Jip  Janssen  Kampong
Bjorn  Kellerman  Kampong
Robbert Kemperman Kampong
Joep  Mol, de  Oranje-Rood 
Terrance  Pieters  Kampong
Mirco  Pruyser  Amsterdam
Glenn  Schuurman  Bloemendaal 
Sam  Ven, van der (GK)  HGC 
Valentin Verga Amsterdam
Mink  Weerden, van der  Oranje-Rood 
Floris  Wortelboer  Bloemendaal 

 


19 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Hoezo geen Roel Bovendeert? Caldas heeft Galema vorig seizoen op vorm geselecteerd, zou nu ook voor Bovendeert moeten gelden (8 doelpunten in 6 wedstrijden).

  1. circlestorm69

   Mee eens. Sterker nog...ik zou ze allebei hebben opgeroepen. #deforceerders

 2. jurger

  Je kunt altijd gaan twisten over de keuzes, echter uiteindelijk bepaalt 1 iemand en dat is de coach. Persoonlijk is er meer dan 1 twijfelgeval, maar dit is de keuze van Caldas. De tijd zal het leren of Oranje zich plaatst voor OS. Ik wil nog wel een kanttekening plaatsen: hoe lang gaat het duren voordat Oranje weer een Grote Prijs gaat pakken? ( En nee, Ek doet niet mee, daarvoor missen te veel grote landen)

 3. gaston-orozco

  Als je Bovendeert selecteert, laat je Kellerman waarschijnlijk vallen (er is waarschijnlijk slechts ruimte voor één goal thief). Je kunt dus niet iedereen een plezier doen. In feite zul je bijna zeker iemand van streek maken! Ziet eruit als een redelijk behoorlijke selectie. Pieters naar Kampong heeft wonderen voor hem gedaan. Misschien had hij eerder moeten verhuizen.

 4. haags-hopje

  In ieder geval wel duidelijk dat "vorm" volstrekt onbelangrijk is voor deze bondscoach. De drie van Amsterdam presteren tot nu toe heel matig en dat geldt ook voor de drie internationals van Oranje Rood.

 5. stekel

  Waarom vd weerden überhaupt nog?

  1. michver

   Hij is hockeyend nog steeds stukken beter dan Jip...

 6. Toon Janssen

  Geen Lars Balk????

 7. w-j-arriens

  OK, ze mogen "het ticket veilig stellen". Dat is overigens wat anders dan bv AUS verslaan op de OS. Ik had graag gezien dat dat het streven van de coach zou zijn. En, laat ik ook een duit in het selektiezakje doen, zelf zou ik het volgende doen: Van Ass eruit want die levert al een tijd geen toegevoegde waarde meer op; V.d. Weerden idem Galema niet meer selekteren, is aardige klubhockeyer maar kan internationaal nivo niet aan (te weinig talent daarvoor); Voor Bovendeert geldt helaas hetzelfde; De Voogd niet meer selekteren, want die is na een fantastische carriere, internationaal uitgespeeld; Erbij halen: Floris Middendorp uit Jong Oranje, een ongeevenaard talent; verder De Vilder nog een kans geven en tenslotte Marlon Landbrug graag weer erbij. Die heeft indruk (op mij) gemaakt in HWL de uitwedstrijd tegen Duitsland.

 8. Runa Honig

  Over spelers kun je twisten, maar dat is het grootste probleem niet. Het gaat veel meer om welke spelconcepten je speelt en wie daarbij passen. En je moet je afvragen wat en hoe moeten we anders doen om mee te doen voor goud op de OS en wat moeten spelers dan kunnen? In het selectiebeleid zie ik geen echte verandering, dus hoe luidt die uitspraak van Einstein ook alweer: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg!?

 9. ericst29

  Ben je lekker mee als goed presterende heren hoofdklasse hockeyer die bulkt van de ambitie; gezegend met een bondscoach die blijft vervallen in oude gewoontes, selecteren van `goede bekenden` en daarmee niets voor elkaar krijgt behalve zijn wanprestatie te ondersteunen met nietszeggend gewauwel en het afsnauwen van kritsische journalisten die WEL een behoorlijke vraag durven te stellen (...) Nu blinkt de beste man natuurlijk niet uit door zijn brille, daar kan hij op zich niet zoveel aan doen, doch dat dit door zijn bazen geaccepteerd wordt...die kunnen zich straks na 6 mislukte jaren gaan afvragen waar ze gefaald hebben. Werkelijk, dit soort hopeloos beleid bestaat nog anno 2019 in een sport die wereldwijd serieus genomen wilt worden.

 10. Louise12

  hou op met bovendeert....is gewoonweg niet goed genoeg. hoezo wordt er nooit een vraag gesteld over Schuurman? daar heb je uiteindelijk niks aan in de grote wedstrijden. selecteer dan liever die jonge gasten. idem overigens voor de Mol, ook niet goed genoeg

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Gewoon niet goed genoeg, want hij scoort maar 8 goals in 6 wedstrijden...

 11. magnus-querqus

  Gelukkig zijn we bijna allemaal bondscoach...

 12. Louise12

  @luchtisblauw....ja en, tegen Tilburg enzo...lekker belangrijk, hij heeft genoeg kansen gehad...heeft te weinig techniek en overzicht voor internationaal niveau, is niet erg, maar gewoon over ophouden...leuke goede hoofdklasse speler....maar belangrijker, wat voegt Schuurman toe internationaal? tikkie terug, tikkie breed. Wel goed dat Wortelboer erbij is.

 13. beauvd

  @Louise12 er bestaat ook nog iets als goed kunnen verdedigen. bovendeert "niet goed genoeg".. laten we het daar maar simpelweg oneens over zijn

  1. Toon Janssen

   Spitsje hoor👍🏻

 14. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  en weer is de keuze voor Verga en Bakker gemaakt... Ongeloof. Die twee zijn klaar en gaaan dit ornaje niet op sleeptouw nemen. Billy aub de eer aan jezelf en stop bij Oranje. Verga prachtige techniek maar niet meer wat het ooit is geweest.... Ik begrijp Cladas echt niet om deze 2 elke keer weer het voordeel van de twijfel te geven. Zonder Verga ging het net zo slecht als met Verga... Ik vind btw ook Weerden echt een twijfel, corner natuurlijk maar dat is het enige. hockeyend helaas echt niet goed. Maar goed wij blijven toeschouwers! niets anders dan dat... Zou fijn zijn als Max Caldas zijn principes opzij zet en kiest voor een nieuw elan! Bovendeert, tsja twijfel of hij internationaal net zo effectief zou kunnen zijn maar niets dan lof voor 6 wedstrijden 8 goals en dat zijn dan veld goals i.p.v. die oervervelende stomme corners. elke debiel die een beetje kracht heeft kan dit tegenwoordig en is dan de zogenoemde held... stoppen met strafcorners en andere idee voor vinden!

 15. edny

  Uiterst magere selectie en zoals al opgemerkt Waarom Bakker en Verga .Pruyser tot daar en toe maar ik denk dat Caldas eens moet gaan kijken hoe echte coaches relativeren.Hij hoeft niet ver te gaan en kan bij zijn Annan een paar lesjes leren. Nee uiterst twijfel achtig deze groep meer hoogmoedswaanzin dan vechtersbazen. Commentaar hier en boven van ericst29 is uitstekend.In jong oranje Zitten talenten die juist in deze potten naar voren geschoven moeten worden.


Wat vind jij? Praat mee...