Deze week elke dag interviews en voorbeschouwingen WK India

De Champions Trophy is nog maar net gewonnen door de Oranje Dames, of het volgende toernooi dient zich aan. En wat voor een. Woensdag begint het WK hockey in India voor mannen. Zaterdag spelen de Oranje Heren hun eerste poulewedstrijd in Bhubaneswar tegen Maleisië. Daarom staat komende week elke dag op hockey.nl in het teken van de Oranje Heren en het WK. Hieronder het hele programma. 

Vergeet ook niet deze week de WK Pool in te vullen. Dat maakt het kijken naar de wedstrijden nog spannender. Je kunt er vrijkaarten winnen om met je hele team naar de finale van de FIH Pro League in het Wagener Stadion te gaan. Vul hier de WK Pool in.

Maandag

 • De dubbele lijnstop die Oranje in Den Haag fataal werd
  Een andere kijk op de WK-finale 2014, de 6-1 afstraffing van Oranje door Australië. De Australische hattrick-held Chris Ciriello komt aan het woord, over zijn ‘truc’ om de sterke keeper Jaap Stockmann te passeren. Stockmann op zijn beurt maakte voor en tijdens de finale lastminute een bijzondere beslissing over een dubbele lijnstop, die verkeerd uitpakte. De lijnstoppers Klaas Vermeulen en Marcel Balkestein reageren op dit detail, dat na de finale in vergetelheid is geraakt.
 • Intens gelukkige Jeroen Hertzberger is nog lang niet klaar
  Het verhaal is bekend: na de Olympische Spelen van Rio werd Jeroen Hertzberger niet meer geselecteerd voor Oranje. Hij vocht zich terug en maakte in april zijn rentree. Ondertussen scoorde hij 12 goals in zijn laatste 17 interlands. Zijn vrouw Manu, zijn vriend Sjoerd Gerretsen en Hertzberger komen aan het woord over de topsporter  en mens Hertzberger. Hij denkt ook dat we in Nederland op een rare manier naar de leeftijd van topsporters kijken. De spits die er al bij was in Peking 2008 en weet hoe het is om te scoren in een WK-finale, blikt ook uitgebreid vooruit op het WK in India.

Dinsdag

 • Eerste keeper Blaak na zeven jaar eindelijk beloond voor geduld
  Pirmin Blaak is eindelijk eerste keeper. Daarvoor heeft hij eerst 11.200 minuten (volgens onze berekening) op de bank of tribune moeten zitten, onder andere bij de Olympische Spelen van Londen en Rio. Blaak spreekt zich uit over deze rol, waar hij zo lang op wachtte en zoveel geduld voor moest opbrengen. Waar is hij beter geworden en waarom is hij nu klaar om eerste keeper te zijn van Oranje?

Woensdag – start van het WK

 • De loting van Oranje voor het WK nader bekeken
  De loting van Oranje is tricky. Een kwartfinale tegen België of India ligt nadrukkelijk op de loer. Het Nederlands elftal zal voor de poulewinst gaan. Die geeft behalve directe plaatsing voor de kwartfinale en het ontlopen van de cross-overs, nog meer voordelen. Een nadere blik op het speelschema van het WK.
 • Een overzicht van de sterke concurrentie van het Nederlands elftal op het WK
  Bij de start van het WK kijken we naar de concurrentie, en dan met name naar de top-6 van de wereld. Wat is de gemiddelde leeftijd van de teams, wie stuurt het meest ervaren team qua caps naar India? Wat zijn de afgelopen jaren de resultaten van de onderlinge duels van Oranje tegen de wereldtop?

Donderdag

 • Thijs van Dam, de jonge voorbeeldprof die niet stil kan zitten
  Toen WK-debutant Thijs van Dam (21) op de middelbare school de coopertest moest lopen, waarschuwde zijn vader hem dat hij daarna ook nog met Nederlands B moest trainen. Thijs liep alsnog het schoolrecord. Van Dam wordt door zijn coaches geroemd om zijn professionaliteit. Hockey.nl sprak Thijs van Dam en zijn vader, over de ongelofelijke drive van de jonge Rotterdammer, die zijn heupoperatie verzette, omdat hij kans wilde maken op het WK.

Vrijdag

 • Max Caldas – zijn persoonlijke verhaal
  Na de mislukte Olympische Spelen in Rio gooide bondscoach Max Caldas het roer om bij Oranje. ‘In Rio was ik wie ik dacht dat ik moest zijn, nu ben ik wie ik ben.’ De stijl van verbinder past bij hem én ook bij de groep, die hij de afgelopen maanden naar elkaar toe heeft zien groeien. Goud is zijn doel. ‘Er zijn zoveel kleine dingen die aangeven dat de bal de goede kant aan het uitrollen is. Maar als het straks 1 december is, starten we op nul’, vertelt een openhartige Caldas in een uitgebreid interview aan de vooravond van het WK.
 • Tien redenen waarom Oranje het WK wint
  Natuurlijk kunnen we redenen verzinnen waarom Oranje het WK niet gaat winnen. Maar het is veel leuker om chauvinistisch (en realistisch) te zijn over waarom Oranje voor het eerst sinds 1998 wereldkampioen gaat worden. We hebben tien goede redenen gevonden.
 • Vanaf vrijdag is hockey.nl in Bhubaneswar om vanaf daar verslag te doen van de Oranje Heren en het WK, met interviews, reportages, wedstrijdverslagen en live-updates.

1 Reactie

 1. mickh

  Erg leuke bijdragen; site wordt steeds beter en professioneler. Hulde.


Wat vind jij? Praat mee...