Dit is het nieuwe uittenue van het Nederlands elftal

De KNHB en Adidas hebben vrijdagochtend het nieuwe uitshirt van het Nederlands elftal gepresenteerd. In samenspraak is gekozen voor een zwart tenue met oranje details. Internationals Eva de Goede, Xan de Waard, Jorrit Croon en Jip Janssen pronken in de presentatievideo. 

Het tenue kent een zwarte basis met een opvallende oranje krijtstreep en accenten. Voor het eerst is er gebruik gemaakt van een siliconen KNHB-logo. Dit zorgt voor een 3D-effect in het logo.

Voor de heren bestaat het complete tenue uit een shirt, short en kousen. Voor de dames bestaat het complete uittenue uit een tanktop, een rokje en kousen.

Thuistenue blijft hetzelfde

Adidas en de KNHB hadden in 2020 het voornemen om tweejaarlijks een nieuw tenue te presenteren, maar vanwege de impact van corona is besloten om nu alleen het uittenue te vervangen als nieuw element in de kledinglijn van de nationale teams. Het oranje thuistenue en de blauw-witte trainingslijn blijven gedragen worden tot en met 2024.

Het nieuwe uittenue is per direct verkrijgbaar voor alle OranjeHockey-fans via de officiële KNHB webshop, gehost door HockeyDirect. Daarnaast is het tenue aan te schaffen op de locaties waar de KNHB internationale evenement organiseert.

Primeur voor Oranje Heren

De Oranje Dames spelen in juli tijdens het WK verschillende wedstrijden in het nieuwe tricot. De primeur is voor de Oranje Heren. De mannen van bondscoach Jeroen Delmée spelen zaterdag al in de Pro League-wedstrijd tegen India al in het fonkelnieuwe uitshirt. De Oranje Dames trekken het tenue dinsdag voor het eerst aan. Dan is China in de Pro League de tegenstander.

Jip Janssen in het nieuwe uitshirt van Oranje. Foto: Adidas

Zowel de Oranje Dames als Heren komende geregeld in actie in eigen land. De Oranje Heren spelen nog vier thuiswedstrijden in de Pro League. Na het tweeluik tegen China begint op 1 juli het WK voor de Oranje Dames. Dit toernooi wordt deels in Amsterdam en deels in het Spaanse Terrassa gespeeld. Het complete interlandoverzicht van komende zomer ziet er als volgt uit:

Datum Tijd Toernooi Wedstrijd Nederland M/V Locatie
zaterdag 18 juni 16.30 uur FIH Pro League Nederland – India Heren HC Rotterdam
zondag 19 juni 16.30 uur FIH Pro League Nederland – India Heren HC Rotterdam
dinsdag 21 juni 19.00 uur FIH Pro League Nederland – China Dames HC Rotterdam
woensdag 22 juni 19.00 uur FIH Pro League Nederland – China Dames HC Rotterdam
zaterdag 25 juni 16.30 uur FIH Pro League Nederland – Spanje Heren HC ‘s-Hertogenbosch
zondag 26 juni 16.00 uur FIH Pro League Nederland – Spanje Heren HC ‘s-Hertogenbosch
zaterdag 2 juli 19.30 uur WK Hockey Dames Nederland – Ierland Dames Wagener Stadion A’dam
zondag 3 juli 19.30 uur WK Hockey Dames Nederland – Duitsland Dames Wagener Stadion A’dam
woensdag 6 juli 19.30 uur WK Hockey Dames Nederland – Chili Dames Wagener Stadion A’dam
zaterdag 9 juli 19.30 uur WK Hockey Dames evt crossover Nederland Dames Wagener Stadion A’dam
dinsdag 12 juli 19.30 uur WK Hockey Dames evt kwartfinale Nederland Dames Wagener Stadion A’dam

NB: De wedstrijden op 2 en 3 juli (WK Dames) zijn inmiddels uitverkocht.

Voor alle wedstrijddagen in Amsterdam geldt dat er meerdere duels per dag worden gespeeld. Met een geldig ticket is een toeschouwer de gehele dag welkom. Het WK-programma en informatie over de kaartverkoop vind je op wkhockey2022.nl.

De achterkant van het nieuwe uittenue. Foto: Adidas


Wat vind jij? Praat mee...