Dit zijn Oranje’s tegenstanders tijdens de Spelen in Parijs

De Oranje Heren en Dames weten wie hun tegenstanders zijn in de poulefase van de Olympische Spelen, komende zomer in Parijs (26 juli t/m 9 augustus). De internationale hockeyfederatie FIH heeft maandag de groepsindeling van het belangrijkste hockeyevenement ter wereld bekendgemaakt.

De deelnemende landen in Parijs zijn ingedeeld op basis van de huidige wereldranglijst van de FIH. In poule A zitten de nummers 1, 4, 5, 8, 9 en 12 van de ranglijst en in poule B de nummers 2, 3, 6, 7, 10 en 11.

Poules

De Oranje Dames krijgen als titelverdediger in de poule te maken met het gastland Frankrijk, de Belgen van bondscoach Raoul Ehren (tegenstander in de gewonnen EK-finale vorig jaar zomer), Duitsland, Japan en China, dat onder leiding staat van Alyson Annan, die in Tokio met de Oranje Dames olympisch goud veroverde.

De andere poule bij het damestoernooi bestaat uit Australië, Argentinië (verliezend olympisch en WK-finalist), Spanje, Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Bij de heren zit Oranje in poule A met niet alleen Frankrijk en Duitsland maar ook Groot-Brittannië, Spanje en Zuid-Afrika. In de andere poule nemen titelverdediger België, India, Australië (verliezend olympisch finalist), Argentinië, Nieuw-Zeeland en Ierland het tegen elkaar op.

Poule-indeling Dames

Poule A Poule B
Nederland Australië
België Argentinië
China Groot-Brittannië
Duitsland Spanje
Frankrijk Verenigde Staten
Japan Zuid-Afrika

Poule-indeling Heren

Poule A Poule B
Nederland Australië
Duitsland Argentinië
Frankrijk België
Groot-Brittannië Ierland
Spanje India
Zuid-Afrika Nieuw-Zeeland

3 Reacties

  1. robvisser

    Poule A van de Nederlandse dames is sterker dan poule B. Ik verwacht dat Nederland, Duitsland en België de kanshebbers zijn om door te gaan. Net als tijdens het WK dus weer de Belgen als tegenstander, alleen nu in de groepsfase. Ze zullen zich gesterkt voelen door hun winst van het toernooi in Valencia, maar ze speelden natuurlijk wel tegen ploegen die lager dan hen staan. In de poulefase troffen ze twee hockey-dwergen als Zuid-Korea en Oekraïne en ze konden niet winnen van Ierland. Daarna waren er twee zwaar bevochten overwinningen tegen Engeland en Spanje. Proficiat, maar de echte test komt straks op de OS.

  2. Runa Honig

    Ik kijk het meest uit naar de heren. Het wordt bloed en bloed spannend. De halve finale kunnen de heren met deze groep zeker halen en met een beetje geluk de finale. Ze zullen boven zichzelf uit moeten stijgen en iedereen moet in bloedvorm zijn, dan is alles mogelijk. Als er een kans is om goud te halen, dan is het nu. Landen als Australië en België zijn niet meer zo goed als voorheen en het is nu een voordeel dat het toernooi in Europa is.

  3. annekekok@home.nl

    Is al bekend wanneer het definitieve speelschema van de NL Teams gepubliceerd wordt?


Wat vind jij? Praat mee...