Doordeweekse Oranje-dubbel tegen China live te zien op tv

Een doordeweekse dubbel staat er op het menu voor de Oranjevrouwen. Dinsdag en woensdag speelt de ploeg van bondscoach Jamilon Mülders tegen China. Beide Pro League-duels worden rechtstreeks uitgezonden op Ziggo Sport.

De duels met China zijn de laatste officiële wedstrijden van het Nederlands elftal voor de start van het WK. Oranje slaat het toernooi in eigen land af op zaterdag 2 juli tegen Ierland. Voor Laura Nunnink wordt het dinsdag sowieso een speciale dag. De middenvelder van Den Bosch speelt haar 150ste interland.

Pikant: bij China zit sinds kort Alyson Annan op de bank. Annan vertrok begin dit jaar bij de Oranjevrouwen, als gevolg van de kritiek op het prestatieklimaat bij de nationale ploeg. De Australische coach begon in mei bij China, waarmee zij inmiddels tien duels speelde. De helft daarvan leverde geen punten op voor de nummer dertien van de wereld.

Overigens heeft Mülders andersom ook een verleden bij China. De Duitser was van 2017 tot 2019 de eindverantwoordelijke bij de Aziaten.

Nederland – China is zowel dinsdag als woensdag te volgen via het open kanaal ’14’ van Ziggo Sport en via Ziggo Sport Select. Beide duels beginnen om 19.00 uur. De uitzending start vijf minuten eerder.

Uiteraard is hockey.nl ook aanwezig bij deze twee wedstrijden. Dankzij ons liveblog hoef je ook zonder een Ziggo-abonnement geen hoogtepunt te missen. Na afloop kan je, zoals altijd, alles bij ons lezen over het wedstrijdverloop. Tevens brengen we reacties met de hoofdrolspelers van de ontmoetingen.


Wat vind jij? Praat mee...